Publicat : mie, aug. 5th, 2015

Municipalitatea va construi case noi pentru 38 de familii

Barbu NicolaeDupa ploaia torentiala care a inundat mai multe strazi si case din municipiul Giurgiu, Primaria a actionat institutional, dupa un plan bine stabilit. Au fost identificate problemele s-au stabilit prioritatile, s-a cerut ajutorul celor de la ISU si s-a trecut la actiune.

“Imediat dupa ce s-a oprit ploaia s-a actionat in punctele cele mai afectate, iar dimineata s-a facut o evaluare s-au facut fotografii, in timp ce se actiona pentru evacuarea apei. Celor din cartierul cel mai afectat (Strada Rozelor) li s-a propus sa accepte sa fie dusi la DAS – Giurgiu Nord, insa au refuzat. Oricum, Primaria le va acorda un ajutor de urgenta, s-a convocat deja o sedinta extraordinara a Consiliului local. Am cazut de accord cu presedintele CJ, Vasile Mustatea, iar Consiliul Judetean va face acelasi lucru, astfel ca ajutorul sa fie consistent”, a declarat primarul Nicolae Barbu.

In acelasi context, edilul sef a precizat ca sunt circa 38 de locuinte care sunt intr-o situatie dramatica si ca li s-a propus proprietarilor inca de anul trecut o solutie pentru rezolvarea situatiei…

“Anul trecut am vorbit cu oamenii de acolo si le-am propus sa cedeze terenul municipalitatii si sa construim acolo locuinte sociale ca cele din cartierul Obor. Atunci oamenii au refuzat aceasta solutie pe riscul lor. Acum am vorbit din nou cu ei si am avut surpriza ca toti au fost de acord cu aceasta varianta… Asadar, de anul viitor, in regim de urgenta, vom construi aceste case. Oamenii vor fi cazati de catre municipalitate, dupa care se vor intoarce in locuinte noi, care nu vor mai fi afectate la fiecare ploaie”, a declarat primarul municipiului.

Despre autor

-