Publicat : mie, sept. 28th, 2016

Municipiul Giurgiu – 19 km de piste de biciclete, pana in anul 2020

barbu-nicolae-primar-giurgiuIn sedinta ordinara a Consiliului local din 29 septembrie vor fi sup[use aprobarii si doua proiecte de hotarare: Planul de Mobilitate Urbana Durabila si Strategia Integrata de Dezvoltare Durabila a Municipiului Giurgiu. Sunt proiecte care se vor realiza in acest mandat – pana in anul 2020 – cel putin asa a declarat primarul Nicolae Barbu. Acesta a precizat in cadrul unei conferinte de presa ca pana in anul 2020 pistele de biciclete din municipiul Giurgiu vor insuma 19 kilometri.
“Toate modernizarile de strazi din acest moment au componenta de mobilitate urbana, in care este inclusa si pista de biciclete. Pe soseaua Alexandriei s-a lasat loc pentru pista de biciclete. Pe Sloboziei, soseaua permite, si cand se va trece la reabilitarea acestei sosele vor fi piste de biciclete pe o parte si pe alta. La fel si pe soseaua Ghizdarului… Pe soseaua Balanoaiei, pentru ca nu permite latimea soselei, pistele de biciclete vor fi amplasate in zona spatiului verde , dar in momentul cand se va trece la modernizarea strazii.
Prin Planul de Mobilitate Urbana Durabila care va fi aprobat in sedinta din 29 septembrie ne dorim ca toate intrarile in oras – pana la Turnul cu ceas – sa fie conectate cu piste de biciclete. De asemenea, vom avea piste si pe un inel median pe strada Ramadan, care sa uneasca toate aceste intrari, pana la strada Garii.
Asadar, avem in proiect aceste investitii, cu surse europene, nationale si chiar locale. Pistele de biciclete vor fi marcate corespunzator cu semne vizibile. Sigur ca pe soseaua Bucuresti, unde avem semne cu oprirea interzisa, cu siguranta vom vedea masini oprite pe pista de biciclete. Dar, asta tine de civilizatia rutiera si, mai mult decat atat, pentru asa ceva se suspenda carnetul”, a precizat edilul sef.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Geta spune:

    Si spitalul cand urmeaza sa il reparati? Ca la varsta mea inaintata am mai multa nevoie de analize si spital, decat de pista de bicicleta…