Publicat : lun, sept. 21st, 2015

Municipiul Giurgiu – Cinci proiecte transfrontaliere cu fonduri UE in valoare de 13 milioane de euro

Barbu proiecteSaptamana trecuta a fost semnat protocolul intre Giurgiu si Ruse privind cinci p[roiecte care vor fi depuse pe programul transfrontalier Interreg 5. Primarul Nicolae Barbu a precizat intr-o conferinta de presa ca este vorba despre cinci proiecte in suma totala de 30 de milioane de euro, din care pentru Primaria Giurgiu vor reveni 13 milioane de euro.

„Proiectele se refera la cele trei axe care au fost deschise:

  • mobilitate urbana, transport rutier, pentru care avem finalizat proiectul tehnic privind interconectivitatea intre Ruse si Giurgiu. De asemenea pentru asfaltarea soselei Bucuresti pana la intrarea in satul Remus, soseaua Prieteniei si strada 1 Decembrie 1918 (care a ramas neterminat pe programul pan european). Suma pe care s-a intocmit deja proiectul tehnic este de 4,6 milioane de euro.
  • Axa 1, mobilitate urbana, transport pe apa, proiectul are o valoare de 2,8 milioane de euro si prevede amenajarea Canalului Sf. Gheorghe in zona cuprinsa intre cele doua silozuri, vis a vis de sediul ADPP. Este un proiect de amenajare a malurilor, de stabilire a unor pontoane, unde posesorii de ambarcatiuni usoare sa si le poata amara si unde sa poata stationa.
  • Pe Axa 2 „O regiune verde” avem proiectul de reabilitare si punere in valoare a cetatii Giurgiu. Este un proiect de doua milioane de euro.
  • Tot pe Axa 2 – valorificarea potentialului cultural intangibil, avem un proiect de 1,35 milioane de euro in zona Turnului cu ceas, galeriile de arta. Toata zona va fi reamenajata, iar jocuri de lasere vor prezenta scene din diverse perioade ale municipiului.Este un proiect in oglinda cu municipiul Ruse, la ideea vecinilor bulgari.
  • Pe Axa 5 – O regiune sigura – realizarea si dotarea unui centru de interventie si management al riscului in caz de inundatii, in valoare de 1,3 milioane de euro, care se va implementa in locul unde este acum sediul Politiei Locale.

Sunt 5 proiecte care se inscriu in strategia de dezvoltare clocala a municipiului Giurgiu, dar si in masterplanul de dezvoltare al euroregiunii Ruse – Giurgiu. Aceste proiecte au ca termen de validare luna februarie 2016”, a precizat primarul Nicolae Barbu.

Despre autor

-