Publicat : lun, iun. 12th, 2017

Nicolae Barbu – Bilant pozitiv al primului an din cel de-al doilea mandat la Primarie

barbu N.– Baza proiectelor de dezvoltare in municipiul Giurgiu – peste 120 de documentatii tehnice, consultanta si achizitii lucrari de proiectare –
In cadrul unei conferinte de presa, primarul Nicolae Barbu a facut un bilant al primului an din cel de-al doilea mandat. Edilul sef a facut o analiza a costurilor de proiectare, subliniind importanta demararii acestor proceduri in avans. El a precizat ca baza dezvoltării în municipiul Giurgiu prin investiții concrete, cu fonduri locale, naționale sau europene sau prin proiecte de tip hard stă în documentații tehnice, autorizații și studii specifice de care municipalitatea poate dispune in momentul in care se lanseaza apeluri sau apar oportunitati.
“De la inceputul acestul al doilea mandat au fost facute 121 de achizitii lucrari de proiectare, documentare si consultanta. In anul 2016 am gandit ce vom face si cu ce vom continua in 2017 si 2018, astfel ca am alocat sume importante pentru studii de fezabilitate sau lucrari de proiectare. Si am facut bine, pentru ca anul trecut am inceput sa elaboram documentatia tehnico-economica pentru cladirile publice, iar in 2017 a fost deschisa axa si am reusit sa aplicam imediat, am fost pregatiti pentru ca am avut aceste documente elaborate…”, a precizat edilul sef.
Exemplele nu se opresc aici… Primarul Nicolae Barbu a procedat la fel si in cazul documentatiilor legate de gradinite, scoli locuri de joaca sau parcari, dar si actualizarea expertizei la Casa Tineretului sau a altor obiective (Axa 5.1 Patrimoniu Cultural, blocurile de la Steaua Dunarii si Obor sau documentatiile tehnice pentru programul de eficienta energetica pentru 60 de blocuri din municipiu).
“In primul mandat am respectat contractul cu cetateanul si am realizat tot ceea ce am promis. In acest al doilea mandat am promis foarte multe… Indiferent de situatia politica sau de conditiile financiare pe care le voi intampina, voi face tot ce imi sta in putere sa realizez tot ce am promis. Obiectivele de dezvoltare durabila sunt o serie de proiecte care trebuie sa se intrepatrunda. Asadar, anul trecut nu am venit în fața oamenilor să le fac promisiuni deșarte, ci aveam în spate planuri concrete, studii demarate care au stat la baza promisiunilor mele”, a declarat Nicolae Barbu.

Despre autor

-