Publicat : mar, apr. 11th, 2017

Nicolae Barbu: “Nu la mine trebuie sa se planga cei care au dat bani cuiva (pentru apartamente sociale – N.R.), ci acolo unde trebuie – la Parchet”

N. BarbuLista cu repartizarile locuintelor sociale a starnit o serie intreaga de nemultumiri, postate si distribuite mai ales pe retelele de socializare. Anticipand parca aceasta avalansa de comentarii si frustrari, primarul Nicolae Barbu a avut o interventie in cadrul conferintei de presa sustinuta cu doar o zi inaintea sedintei de Consiliu Local in care a fost aprobata aceasta lista…
“A fost o perioada in care anormalul era normal, in care locuintele ANL se dadeau fara nicio situatie clara… Acum, comisia constituita in cadrul Primariei a verificat peste 2.140 de dosare… A fost o munca titanica sa se ia atatea dosare la mana, dar in sfarsit, acum avem o situatie clara, avem criterii clare…”, a precizat edilul sef.
Asadar sunt 149 de dosare complete, iar primii 90, in functie de punctaj, vor primi apartamente sociale. Restul raman pe dinafara, pana cand isi vor pune la punct dosarele cu toate actele in regula. Primarul a specificat insa, ca abia dupa ce se vor repartiza apartamente celor 149 de detinatori de dosare valide, Comisia din Primarie va trece la o noua evaluare a dosarelor.
“Sunt convins ca vor veni in audiente si se vor plange ca n-au locuinte sociale… Dar ma intreb, de ce nu si-au facut dosarele? Sigur ca vor gasi motive: ca n-au stiut, ca au amenzi neplatite, dar asta-i legea… Trebuie sa intelegem ca exista si responsabilitati, nu putem numai sa cerem… Mai mult de atat, dosarul nu implica faptul ca persoana respectiva sa aiba serviciu, ci sa aiba actele depuse la acest dosar. Este OK, se pierd niste puncte, dar ar fi avut dosar valid“, a precizat Nicolae Barbu.
Edilul sef a incheiat spunand ca oamenii nu trebuie sa cada in greseala de a discuta “cu unul sau cu altul din Primarie” care sa ii promita interventii…
“Meritul este al celor care si-au depus dosarele complete, nu al cuiva din Primarie. Nu e nici macar meritul vreunei rude sau prieten care probabil va va spune ca a vorbit cu x sau y din Primarie si ca v-a pus pe lista… Sunt convins ca unii vor incerca, pentru ca naravul din fire n-are lecuire… Vor incerca sa spuna ca s-au zbatut sa va bage pe lista… Nu este adevarat! Este dreptul si meritul dumneavoastra… Va mai dau un sfat: Nu incercati sa fortati oamenii din primarie sa va promita ceva, ca n-au ce sa va promita. Nu incercati sa le oferiti ceva in schimbul unei simple promisiuni… Pentru ca daca sunteti in lista, sunteti pe meritul si pe dreptul dumneavoastra, iar daca nu sunteti in lista, nu va mai ajuta nimeni, iar daca nu sunteti in primii 90 nu va aduce nimeni pe un loc eligibil… Nu incercati sa cautati vreo alta portita decat cea legala, pentru ca nu aveti sorti de izbanda.
Ca si la ANL, cine este in lista inseamna ca a avut dosarul eligibil si obtine locuinta pe drept, fara ajutor din Primarie. Daca este legal, este dreptul dumneavoastra, iar cei din Primarie nu au cum sa va ajute pe alte cai. Am vrut sa fac aceste precizari pentru ca nu vreau sa mai confrunt la audiente cu oameni care imi spun ca au dat bani si nu au obtinut un drept al lor. Nu la mine trebuie sa se planga cei care au dat bani cuiva, ci acolo unde trebuie – la Parchet”, a atentionat primarul municipiului..

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Adi spune:

    Au gresit si cei din Primarie pentru ca la unii au „uitat” sa trimita adrese, pentru a putea sa faca loc la altii… Ex: doamna consilier Falan, care „miroase” a conflict de interese (conflictul dintre exercitarea atribuţiilor funcţiei deţinute şi interesele personale) cam de la distanta, mai ales ca a si votat lista respectiva in sedinta de consiliu…