Publicat : lun, oct. 10th, 2016

Nicolae Barbu: “Nu voi sustine doua persoane de pe lista PSD pentru Camera Deputatilor”

barbu-nicolaeDespre listele PSD Giurgiu pentru camera Deputatilor am mai scris http://opiniagiurgiu.ro/politica/lista-fara-pedigriu-de-pesedisti-buni-rai-astia-sunt/, insa fara vreo declaratie sau punct de vedere al vreunui politician local…
Surpriza a venit insa de la presedintele organizatiei municipale a PSD Giurgiu, primarul Nicolae Barbu care, in cadrul unei conferinte de presa, a facut declaratii pertinente si a avut un punct de vedere surprinzator si transant asupra listei de candidati a PSD Giurgiu pentru Camera Deputatilor.
Pe scurt, primarul municipiului a precizat ca felicita conducerea PSD Giurgiu pentru numele inscrise pe lista pentru Senat, insa nu poate fi de acord decat cu primul nume de pe lista Camerei Deputatilor – Razvan Cuc – pentru ca este sustinut de presedintele social democratilor, Niculae Badalau…
“Imi bazez afirmatiile pe un considerent foarte clar: niciunul dintre cei trei nu este pesedist cu vechime. Daca sunt de acord cu Razvan Cuc si il sustin, nu acelasi lucru pot spune despre ceilalti doi de pe lista. In primul rand nu sunt membri PSD recunoscuti ca atare de electorat.
Vorbesc in nume personal, nu vreau sa implic organizatia, dar ca primar, presedinte de organizatie municipala si presedinte executiv al organizatiei judetene, nu ii voi vota pe Andrei Alexandru si pe Elena Dinu. Nu reprezinta PSD-ul in municipiul si judetul Giurgiu. Nu au demonstrat ca pot fi fideli partidului… Este punctul meu de vedere si va dau asigurari ca n-o sa fac lobby in interiorul partidului pentru asta”, a declarat Nicolae Barbu.
Nicolae Barbu a argumentat si de ce nu va sustine persoanele de pe aceasta lista, cu exceptia lui Razvan Cuc, care “este sustinut in totalitate de presedintele partidului”.
Trecutul politic al lui Andrei Alexandru, spune Nicolae Barbu, nu este unul care sa-l recomande pentru a fi impus alegatorilor pesedisti:
“In perioada 2008/2012 eram colegi in Consiliul Local, perioada cand il lauda pe Lucian Iliescu, iar Iliescu il prezenta ca pe un tanar liberal de perspectiva… La campania de la localele din 2012 schimbase tabara si, ca director in Prefectura ii alerga peste tot pe liberali si il sustinea pe Beianu… Uitase de Iliescu. Imediat dupa locale, nu s-a mai putut intoarce in PNL si a fost cooptat in PSD. Ce il va retine pe Andrei Alexandru sa nu plece din PSD la prima oportunitate de la un alt partid, in situatia in care va fi ales deputat PSD?”, a spus Barbu.
In ce o priveste pe Elena Dinu, edilul sef a precizat din capul locului ca se refera la ea din punct de vedere politic si nu profesional…
“Am tot respectul pentru activitatea profesionala a doamnei Elena Dinu… Dar politic, domnia sa reprezinta spectrul de dreapta, este de doar trei luni in PSD…
Cum pot iesi eu sa indemn electoratul sa o voteze, cand in urma cu cateva luni era pe lista rusinii cu consilierii locali care nu au vrut sa aprobe construirea locurilor de joaca, a parcarilor… Doar pentru a nu le face Barbu si sa le faca Nicolae Florian, candidatul de atunci al PNL…
Nu pot face astfel de concesii, la asemenea nivel…
Consider ca avem oameni in PSD care se bucura de sustinerea cetatenilor, care au notorietate si mai ales, coloana vetrebrala”, a declarat Nicolae Barbu.
Nici Razvan Cuc nu a scapat de analiza pertinenta a primarului Barbu, chiar daca acesta a precizat ca este singurul pe care il va sustine de pe lista pentru Camera Deputatilor…
“Razvan Cuc a venit in PSD Giurgiu in anul 2010, pe filiera Vanghelie-Radu Popa-Adrian Popescu. Dupa aproape un an la o vizita a lui Vanghelie in Giurgiu, primarul din Colibasi i-a spus liderului din Bucuresti sa ii ia din Giurgiu pe Razvan Cuc si pe Radu Popa, ceea ce s-a si intamplat, acestia fiind retrasi incet spre Bucuresti. Apoi, in 2012 au candidat amandoi pentru PPDD, iar mai tarziu, cu ajutorul OG55, Razvan Cuc a intrat in PSD”.
Concluzia este una foarte clara: Nicolae Barbu nu il va sustine decat pe Razvan Cuc si, cel mai probabil, pesedistii din organizatia municipala ii vor urma exemplul, ceea ce inseamna ca… lista va avea probleme.

Despre autor

-

Afisat: 7 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. John spune:

  Nu e frumos din partea lui Bădălău că ameninţă! Va da afară jumătate din partid, numai ca să-şi poată satisfice el în linişte mendrele?
  Primarul e ales pentru 4 ani, dar Bădălău va trebui să fie ales pentru un nou mandat!!! Numai că, după cum a pornit-o în vara aceasta cu clica lui, cu finul lui pe care l-a pus şef peste Consiliul Judeţean, în incursiunea de a stăpâni Zona Libera şi alte instituţii din Giurgiu, şi continuând cu dictatura lui, în a-şi stabili candidaţii lui, nu ai partidului pentru parlamentare, s-ar putea nici să nu mai iasă senator!!! JOS BĂDĂLĂU ŞI CLICA LUI! NE-AM SĂTURAT DE 20 DE ANI DE CÂND SE CREDE STĂPÂNUL NOSTRU, AL JUDEŢULUI GIURGIU! NE-AM SĂTURAT DE CÂND NE MINTE ŞI NE FURĂ! VREM REFORMA CLASEI POLITICE! JOS MAFIOTUL, CORUPTUL, HOŢUL DE BĂDĂLĂU!

  • blend-a-merde spune:

   Băi, nea Johne, văd că îţi faci griji pentru psd. Păi, tu, de la badalau şi psd ai aşteptat miracolul românesc? Acel „american dream” de lângă „groapa cu cenuşă”? Că te văd om serios, cu iz de bugetar păcălit de reintregirea de către ponta a salariului tăiat de boc. Cum ar fi sa scrie în cartea de istorie a nepoţilor tăi că unul pe nume bădălău din bolintinul de vale a ridicat giurgiu pe cele mai înalte culmi ale capitalismului? Împreună cu mina, atotrupatorul de chitanţe, cuc, specialistul în romano-americană, jabba the hutt şi lenuţa cea pasionată de politică.
   Bă, parcă nu era chiar aşa de frig în iernile lu’ Ceauşescu!…

 2. ION BARBU spune:

  Domnul primar trebuia să-şi spună opinia la întâlnirea de joc de glezne a lui Bădălău cu giurgiuvenii, dar cum se spune, niciodată nu e prea târziu. BĂDĂLĂU A FĂCUT DOAR JOC DE GLEZNE CU TESTAREA LUI STRUŢO-CĂMILĂ. AVEA DEJA LISTA SCURTĂ CU CEI 3 AŞA-ZIŞI ELIGIBILI, DAR A AVUT NEVOIE DE O MASĂ DE MANEVRĂ, DE MANIPULARE! Domnul primar are dreptate, numai că ar trebui mai multă chibzuinţă în indicarea unor nume, că nu oricine poate face legi, nu oricine poate face politică parlamentară, nu oricine poate duce o politică de nivel national. TREBUIE SĂ MAI FII ŞI COMPETENT/COMPETENTĂ! Dobre e de mult expirată, e o MAMAIE CU NEPOŢI ACASĂ, pe care o credeam de mut ieşită la pensie, iar la PSD Giurgiu mai mult de a pupa membrul lui Bădălău, de a fi femeia pupătoare de serviciu la nevoie, sau de a sparge seminţe la sediu nu cred că a făcut. Delea este o persoană limitată la pătrăţica ei de învăţământ gimnazial şi liceal, nici măcar la o lege a învăţământului nu ar avea competenţa să lucreze. De fapt, cred că nu ajungea nici măcar consilier judeţean, dacă nu se plimba ca măgarul după oi şi cioban în campania electorală. Şi apoi în spaţiul public nu a ieşit niciodată cu o idee legislativă! Una e să reprezinţi o şcoală generală, un liceu şi cu totul alta e să reprezinţi un judeţ la nivel parlamentar, la nivel national, să decizi împreună cu alţii pentru ţară. Sunt persoane limitate cele menţionate de domnul primar, care nu au reprezentat nimic mai mult decât o mica instituţie! Le ştie foarte puţină lume din Giurgiu, nu le ştie nimeni din ţară şi nici dincolo de ţară. Deci, sunt CAM NIMENI ŞI CAM LIMITATE! SUNT INCOMPETENTE! Iar despre Pălălău…, chiar nu ştiu cine e PĂMPĂLĂUL ăsta! INSIPID, INCOLOR, INODOR!

 3. ION BARBU spune:

  Domnul primar trebuia să-şi spună opinia la întâlnirea de joc de glezne a lui Bădălău cu giurgiuvenii, dar cum se spune, niciodată nu e prea târziu. BĂDĂLĂU A FĂCUT DOAR JOC DE GLEZNE CU TESTAREA LUI STRUŢO-CĂMILĂ. AVEA DEJA LISTA SCURTĂ CU CEI 3 AŞA-ZIŞI ELIGIBILI, DAR A AVUT NEVOIE DE O MASĂ DE MANEVRĂ, DE MANIPULARE! Domnul primar are dreptate, numai că ar trebui mai multă chibzuinţă în indicarea unor nume, că nu oricine poate face legi, nu oricine poate face politică parlamentară, nu oricine poate duce o politică de nivel national. TREBUIE SĂ MAI FII ŞI COMPETENT/COMPETENTĂ! Din media am aflat că domnul primar a spus şi nişte nume. Dobre e de mult expirată, e o MAMAIE CU NEPOŢI ACASĂ, pe care o credeam de mut ieşită la pensie, iar la PSD Giurgiu mai mult de a pupa membrul lui Bădălău, de a fi femeia pupătoare de serviciu la nevoie, sau de a sparge seminţe la sediu nu cred că a făcut. Delea este o persoană limitată la pătrăţica ei de învăţământ gimnazial şi liceal, nici măcar la o lege a învăţământului nu ar avea competenţa să lucreze. De fapt, cred că nu ajungea nici măcar consilier judeţean, dacă nu se plimba ca măgarul după oi şi cioban în campania electorală. Şi apoi în spaţiul public nu a ieşit niciodată cu o idee legislativă! Una e să reprezinţi o şcoală generală, un liceu şi cu totul alta e să reprezinţi un judeţ la nivel parlamentar, la nivel national, să decizi împreună cu alţii pentru ţară. Sunt persoane limitate cele menţionate de domnul primar, care nu au reprezentat nimic mai mult decât o mica instituţie! Le ştie foarte puţină lume din Giurgiu, nu le ştie nimeni din ţară şi nici dincolo de ţară. Deci, sunt CAM NIMENI ŞI CAM LIMITATE! SUNT INCOMPETENTE!

 4. O trec și pe asta la castastif în dreptul lui Barbu. La câte îmi face, cred că incep cu el inainte de sarbatori. Apoi, Liviu Ionescu, Sandulescu, Cartojan, Oprisan, Cioacă & CO. Lista e mare, dar si linistea in partid e dulce.

 5. ok spune:

  Felicitări d-le primar!!

 6. Vasile B. spune:

  Asta e alegerea pe liste.Acuma ce sa mai faca si dom primar.? A zis si si-a salvat sufletul.
  ,,Cine e tare e si mare si-tara orbilor cel cu un ochi e imparat,,