Publicat : mar, ian. 10th, 2017

Nicolae Barbu: Orasul este circulabil… Se putea si mai bine…

barbu-nicolaeAceasta este concluzia edilului sef, Nicolae Barbu, la trei zile dupa viscolul si ninsoarea abundenta care s-au abatut peste oras. Primarul municipiului a facut si o scurta trecere in revista a actiunilor pe care le-a intreprins Societatea Giurgiu Servicii Locale (GSL) si celelalte societati din subordinea Primariei pentru ca efectele codului portocaliu sa fie diminuate cat mai mult.
Nicolae Barbu a precizat ca de la 1 decembrie, contractul de deszapezire cu Financiar Urban a expirat, iar serviciul de deszapezire a fost delegat catre GSL – societate aflata in subordinea Primariei.
“Cei de la GSL, in scurtul timp pe care l-au avut la dispozitie, au facut contracte cu societati comerciale care detin utilaje de deszapezire, astfel ca pe langa utilajele pe care le avea societatea noastra – 4 pluguri cu sararite, s-a mai actionat si cu alte utilaje. Sigur ca nu sunt utilaje foarte performante pentru acest tip de actiuni, insa eu cred ca ne-am descurcat onorabil si ca giurgiuvenii nu au simtit un disconfort foarte mare”, a declarat primarul Nicolae Barbu.zap-1Toate societatile primariei care au avut personal excedentar au dislocat oameni la GSL, astfel ca s-a actionat pentru deszapezire cu circa 140 de oameni. Mai mult de atat, de sambata s-a actionat pentru dislocarea zapezii din zona scolilor gimnaziale, a liceelor si gradinitelor, insa acest lucru s-a facut cu dificultate…
“De astazi (luni, 09 ianuarie – N.R.), anumiti directori de scoli nu mai sunt in functii, iar cei noi inca nu au fost pusi in functii, la aceste scoli nu s-a intervenit deloc, personalul scolilor nici n-a trecut pe acolo. La unele din aceste scoli nu s-a putut intra, deoarece erau lacate pe porti…”, a spus edilul sef.
Pe de alta parte, edilul sef si-a aratat dezaprobarea pentru soferii care si-au lasat masinile in intersectii sau pe partea carosabila, dar si pentru asociatiile de locatari, care nu au actionat deloc in zonele lor de competenta pentru deblocarea trotuarelor si a intrarilor in blocuri…
“Nu se poate sa continuam asa… Au fost cazuri in care a fost chemata ambulanta, iar soferul de pe salvare a trebuit sa deszapezeasca scara de la bloc… In ce priveste soferii care si-au lasat masinile aiurea, Politia locala a facut procese verbale de amenda pentru un numar de 40 de soferi si 20 de masini ale unor societati comerciale”, a precizat edilul sef.
In toate aceasta “nebunie alba” s-a reusit totusi deszapezirea, insa greul nu a trecut… Se anunta din nou ninsori si viscol.zap-x

Despre autor

-

Afisat: 6 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Mă bucur că-mi dai dreptate Blend-A-Merde!
  Ca liberal te cred că ți-e greu să înghiți că s-au schimbat niște lucruri, în câțiva ani chiar.
  La comentarii sunteți toți grozavi și plini de idei. Asta e, nu prea aveți de lucru și nu vă rămâne decât să comentați și să înghițiți.

  Mai înghițiți-o și pe asta!

  • Blend-a-Merde spune:

   Daca tot te-ai denumit intr-un anume fel de trista amintire, pot sa-ti zic ca, liberalii au exact ce au cautat. Cei din Giurgiu si nu numai nu sunt liberali. Ei sunt tot niste pesedisti care nu au mai apucat tricouri rosii si a trebuit sa se multumeasca cu cele galbene. Praduirea orasului de terenuri, spatii si tot ce nu avea stapan, ca pe vremea odiosului de trista amintire, devenit senator independent afiliat la grupul parlamentar psd (sic), ar fi trebuit patentata.
   Si, daca tot zici ca la comentarii suntem plini de idei, pot sa-ti zic una simpla: pana cand autoritatile locale nu se vor dota cu freze de zapada, mari si mici, autovehicule pentru incarcat/carat zapada si orice alt utilaj necesar, iarna ne va crea mereu probleme. Incheierea de contracte cu firme nu va fi niciodata eficienta pentru ca o firma nu va investi bani pentru cumpararea de utilaje de deszapezire – utilaje care costa mult si foarte mult – nefiind sigura ca va castiga vreo licitatie sau ca va avea de lucru pe timpul iernii. Asa ca, deszapezirea va consta in alergatul cu lama si lopata pe strazile principale mult timp de acum incolo.
   Deocamdata, Giurgiu e mai mult schiabil decat circulabil.

 2. Pe vremea mea se știa clar ce trebuia făcut: Cine a dat-o ăla s-o ia!
  Unde mai pui că nu mai îndrăznea niciun mucalit să spună că orașul nu arată deszăpezit.

  • Blend-A-Merde spune:

   Comentariu tipic pesedist. Aici este vorba despre prezent. Daca esti prost nu poti invoca faptul ca acum trei sute de ani a fost altul mai prost ca tine.

 3. Blend-a-Merde spune:

  Dupa 27 ani de capitalism, noi ne plimbam tot cu lama pe sosele, ca pe vremea impuscatului. Nu s-a auzit de motofreze de zapada, nu s-a auzit de materiale care topesc zapada impiedicand-o sa se depuna. Nu mai zic de utilaje care topesc zapada instant varsand apa direct in canalizare. Cum se poate ca un drum national sa fie aproape uscat iar cand intri in Giurgiu parca ai intra in Predeal? Iar situatia asta se repeta an de an.
  Mie mi-ar fi rusine daca as fi primar la al doilea mandat si iarna m-ar lua iar prin surprindere.

 4. Anghel Mircea Dan spune:

  Dom Primar cu tot respectul,însă nu va mai mințiți singur, ORAȘUL ESTE SI ARATA JALNIC (cu excepția șoseaua București). Deszăpezirea este făcută de mântuială,coordonarea activității a fost inexistentă.CEVA DE GENUL NOI NE FACEM CA DESZĂPEZIM,VOI CA NU COORDONAȚI SI UITE ASA O ÎNGHIȚIM SI PE ASTA!!Oare cat o să mai înghițim???