Publicat : mar, mart. 31st, 2015

Noi reglementari pentru stationarea autovehiculelor in Piata Centrala

piata centralaConsiliul Local Giurgiu a aprobat in sedinta ordinara un nou regulament referitor la stationarea masinilor in zona adiacenta Pietei Centrale, pentru decongestionarea traficului la orele de varf, dar si pentru disciplinarea soferilor care desfasoara activitati in aceasta zona aglomerata.
Noul regulament stabileste ca stationarea masinilor in parcarile adiacente Pietei Centrale este permisa pentru autovehicule de orice fel, cu un tonaj de pâna la 7,5 tone, in intervalul orar 5.00-21.00, apartinând persoanelor fizice sau juridice pe perioada sezonului cald, respectiv, 6.00-20.00, pe timp de iarna.
Stationarea vehiculelor pentru expunerea sau vânzarea produselor din masina in aceste parcari este interzisa, cu exceptia timpilor de incarcare-descarcare. O alta prevedere a noului regulament este interzicerea stationarii in platoul interior al Pietei Centrale, amenzile prevazute pentru nerespectarea acestor noi reguli fiind cuprinse intre 300 si 500 de lei, pentru persoane juridice, iar pentru persoanele fizice, intre 100 si 300 de lei. Contravenientul poate achita pe loc sau in termen de 48 de ore de la data incheierii procesului verbal, jumatate din minimul amenzii prevazute in actul normativ, agentul constatator facând mentiunea despre aceasta posibilitate in procesul verbal.
Constatarea si aplicarea sanctiunilor prevazute in Hotarârea Consiliului Local vor fi aplicate de catre angajatii Compartimentului Rutier din cadrul Politiei Locale Giurgiu. Plata amenzilor se face la Directia de Taxe si Impozite Locale, iar sumele din amezi vor merge catre Bugetul Local.
Primarul Nicolae Barbu a precizat ca aceste prevederi nu se aplica locatarilor blocurilor din zona Pietei, acestia avand propriile lor parcari de domiciliu.
Toate autovehiculele gasite in parcari dupa ora 21.00 (vara) si ora 20.00 (iarna) vor fi ridicate. In aceasta perioada municipalitatea cauta solutii pentru amenajarea unui spatiu corespunzator pentru depozitarea masinilor ce vor fi ridicate. In ultima sedinta de Consiliu Local când a fost adoptata aceasta hotarâre, primarul Nicolae Barbu le-a spus consilierilor ca trebuie gasita o firma specializata in ridicarea masinilor, dat fiind faptul ca pe domeniul public au fost identificate peste 100 de vehicule abandonate.

 

Despre autor

-