Publicat : Dum, oct. 30th, 2016

Nu dati banii pe prostii, luati… platforme la copii

opinionIar daca platformele sunt online, este cu atat mai bine – se pot juca cu ele si… copiii batrani.
Recunosc ca ideea titlului nu-mi apartine, dar ma complac in “plagiatul” asta…
Au trecut patru zile de cand caruselul cu platforme online a fost luat in vizorul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti… Confuzia a fost totala, atat in comunicatele oficiale, cat, mai ales, in platformele online locale autodenumite… ziare.
Ba se scria de perchezitii la Prefectura, ba de controale intempestive la Primarie… Informatii care sfidau logica erau luate ca fiind realitati imediate si aruncate pe… platformele online. Nimeni nu si-a pus intrebarea logica: ce are sula cu Prefectura?
Ok, a fost retinut subprefectul Laurentiu Tintea. Ce n-am inteles este de ce s-au grabit “prietenii” sa-i cante prohodul, iar fostii colegi (cel care lucreaza la… “platforme”) sa-i traga clopotele? Mai ales de la ultimii aveam “petrentii”, pentru ca puteau citi dincolo de comunicatele de presa confuze date de autoritatile competente…
Aceeasi care in urma cu un an laudau pionieratul, initiativa lui Tintea, initiativa care aducea un plus unui buget local auster si mai ales privat de bunavointa unui CJ permanent ostil, au sarit ca arsi la mirosul de sange, “la jugulara” celui caruia ii apreciasera initiativa.
Este posibil ca unele dintre platformele online pe care s-au platit amenzile sa nu fi fost autorizate si acreditate, sa fi existat in tot acest lant si personae de rea credinta, insa dorinta si “interesul” de a-l scoate in prim plan (ca pe un trofeu) pe Laurentiu Tintea am vazut-o la fel ca pe “gospodinele” care ajung pentru prima data la mare si fac poze in nestire: cu maimuta, cu papagalul, cu magarul, sensibile la “poeziile” fotografilor, mereu aceleasi: “Nu dati banii pe prostii…”.
Se intampla la fel si cu platformele online ale unora din “ziarele” locale, unele cu proprietari care, la fel ca “gospodinele” de care vorbeam, n-au dat banii pe prostii, ci au luat… platforme online pe care s-au cocotat si de pe care striga “cucurigu”. Mai ales in campania electorala…
Ion Diaconescu

Despre autor

-