Publicat : joi, iul. 23rd, 2015

O decizie ANAF baga „in racori” furnizorul de agent termic

Barbu Nicolae - primar GiurgiuIn cadrul unei recente conferinte de presa, edilul sef a facut o declaratie ingrijoratoare pentru cei care folosesc agentul termic furnizat de Global Energy Production (GEP) Giurgiu. Cu precizarea expresa ca nimeni nu trebuie sa fie alarmat, pentru ca municipalitatea are deja solutii de avarie si nu se va ajunge in situatia in care orasul ar putea ramane fara caldura in iarna 2015/2016, primarul Nicolae Barbu a declarat ca o decizie ANAF ar putea pune pe butuci GEP…

„Abia ieri (20 iulie 2015 – N.R.) am aflat despre o situatie neplacuta in care se afla GEP. Un reprezentant al societatii care furnizeaza agentul termic in municipiu mi-a aratat decizia ANAF de a bloca toate conturile GEP Giurgiu pentru ca nu au respectat o serie de prevederi legale … Cum s-a ajuns aici? SCUT-ul avea datorie la bugetul de stat 40 de milioane de euro, iar la momentul aparitiei GEP, acesta ar fi trebuit sa preia, in raporturi de munca, maximum jumatate din personalul angajat al SCUT. Ei bine, GEP a luat mai mult – adica 56% dintre fostii angajati ai vechiului SCUT, cel mai probabil pentru ca acestia erau specialisti care cunosteau instalatiile… Din aceasta cauza, conform noii legi a falimentului, GEP s-a trezit cu conturile blocate, incepând cu data de 10 august. In acest moment este in derulare o contestare a deciziei ANAF, dar am indoieli in privinta rezolvarii favorabile GEP, plus ca este un proces de durata”, a declarat Nicolae Barbu.

Primarul Barbu si executivul Primariei analizeaza acum care sunt posibilitatile practice pentru ca orasul sa nu ramana fara agent termic. In acest sens au fost luate in calcul doua variante…

„Pentru a nu lasa in frig orasul in aceasta iarna, avem doua posibilitati:

  1. Sa apelam la o societate a primariei, care sa preia tot serviciul de productie si distributie energie termica. Aceasta varianta implica insa un timp de minimum 6 luni (autorizatii, licenta, aviz de mediu, etc), timp pe care nu-l avem la dispozitie…
  2. A doua varianta, este si cea mai viabila… In acest moment, Administratia locala are disponibilitate de personal – circa  90 de potentiali angajati. Ei bine, putem sa constituim o Directie a Primariei, pe care sa angajam specialistii in functionarea si exploatarea instalatiilor termice, cu care sa preluam serviciul de productie si distribuire a agentului termic” a declarat edilul sef.

La aceasta a doua varianta, singura problema este ca cei care vor fi angajati sa accepte salariile (destul de modeste) care le poate oferi Primaria, iar daca acest lucru se realizeaza, nu mai trebuie decat sa se adopte plafonul de salarizare de catre Consiliul local.

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. cristian spune:

    Citatat „Din aceasta cauza, conform noii legi a falimentului, GEP s-a trezit cu conturile blocate, incepând cu data de 10 august. ” Deci s-a trezit in VIITOR. Oare cine a fost „mama Omida” ? Nu de alt ceva dar toata presa online din Giurgiu a preluat elucubratia.

  2. dorian spune:

    Asa trebuia sa preia si LIBER TRANS firma Tracum cu datorii si cu muncitori asa cum sa procedat cu SCUT.Dar la transportul public nu sa procedat asa pt ca se pare ca noile microbuze ce efectueaza transport public apartin chiar managerului primar si dw ce sa preia o datorie de 6 miliarde ,interesul e sa scoata el bani.