Publicat : Dum, mart. 22nd, 2015

O dublura a icoanaei Maicii Domnului de la Poceaev face minuni la Daia

1Totul a pornit in anul 2008… Manastirea Bucium – Proiectul “Secretele lumii”, la care au fost chemate 7 persoane din tara, de profesii diferite, alese dupa anunite criterii, care sa lucreze sub forma de voluntariat la aceasta lucrare. Interesant este ca sefa proiectului, Elisabeta Sandru, a ales aceste persoane (avocati, cadre militare, experti contabili, medici, etc.), fara ca acestia sa o cunoasca sau sa stie despre existenta ei… Printre cei… alesi a fost si medicul stomatolog din Giurgiu, Marioara Ionita.

Acolo, la manastire au transpus in pagina si au convertit de pe suport magnetic pe suport electronic sute de casete audio cu inregistrari ale lui Burlui Ilie, sau “mos Ilie”, un clarvazator care este considerat intemeietorul manastirii Bucium din judetul Brasov. O manastire despre care se spune ca este inconjurata de o aura energetica benefica.

La proiectul “Secretele lumii” s-a lucrat timp de trei saptamani, in luna decembrie 2008, iar rezultatul a fost un dublu CD, care a fost depus la Mitropolia Sibiului si la Patriarhia Romana.

La finalul proiectului, sefa de proiect i-a daruit medicului stomatolog Marioara Ionita, din Daia, o icoana veche de peste o suta de ani.

Nestiind care este valoarea icoanei, Marioara Ionita a adus icoana la cabinetul stomatologic din comuna Daia, judetul Giurgiu, unde a depozitat-o intr-un colt timp de aproape doua saptamani. Dupa cele 16 zile, icoana a fost luata de medic si dusa in apartamentul domniei sale din Giurgiu…

In acest timp, medicul stomatolog facea demersuri si eforturi pentru a-si cumpara cabinetul medical din Daia, eforturi care ramaneau constant sortite esecului…

“Duhovnicul meu, caruia nu-i povestisem despre icoana m-a surprins: mi-a spus intr-o zi sa aduc icoana aceea la cabinet… Am ramas mirata, pentru ca nu ii povestisem despre icoana si, ca sa fiu sincera nu ii acordam prea mare importanta… Am adus totusi icoana la cabinet intr-o zi de vineri, iar marti lucrurile au luat o intorsatura de 180 de grade – am cumparat deja cabinetul…”, ne-a povestit dr. Marioara Ionita.

Intrigata si pentru a multumi cumva pentru intamplare, medicul stomatolog a amenajat o camera in care a fixat icoana si a inceput sa le povesteasca prietenilor si pacientilor despre ce i s-a intamplat…

Asa au inceput sa apara… minunile.

2Oamenii se rugau la icoana si se intampla ca dorintele lor sa se indeplineasca…

O femeie, povesteste medicul stomatolog, a venit cu copilul ei de noua luni, copil care nu-si putea tine gatul, iar dupa ce s-a rugat, copilul ei si-a revenit brusc.

Mecanicul care ii repara autoturismul medicului, avea probleme financiare insurmontabile… Dupa ce s-a rugat la icoana a castigat la Bingo un miliard de lei.

O pacienta care nu isi gasea serviciu, dupa ce s-a rugat la icoana, a doua zi a fost chemata la un interviu si a plecat la un loc de munca in Germania…

Mama unei colege de facultate a doctoritei, era grav bolnava… Dupa trei zile in care fiica ei s-a rugat, mama colegei s-a viondecat miraculos, fara medicamente…

“Chiar si eu am avut o boala rara, pe care am tratat-o, dar care a recidivat… Dimineata m-am rugat la icoana, iar seara boala de care sufeream a disparut, iar locul bolnav s-a fistulizat miraculos. Practic, m-am vindecat…”, ne-a precizat doctorita.

Din informatiile culese de medicul stomatolog giurgiuvean, se pare ca icoana este din Ucraina, are peste o suta de ani, iar icoana o reprezinta pe Maica Domnului de la Poceaev, cu inscrisuri in alfabetul slav…

La cabinetul stomatologic de la Daia a fost amenajat un adevarat paraclis, intr-una dintre camerele dinspre rasarit ale locatiei.

Medicul Maria Ionita a fost ajutata de catre colegii de facultate, colegii medici sau simpli fosti sau actuali pacienti. Fiecare a donat cate o icoana, astfel ca incaperea este practic “tapetata cu icoane” iar in mijloc pe un piedestal este asezata icoana Maicii Domnului de la Poceaev.

Fiecare a contribuit dupa posibilitati si acum, oricine vrea sa se roage o poate face in acel adevarat sanctuar… Iar cei care fac asta nu sunt putini…

Am intrebat-o pe doamna Marioara Ionita daca nu crede ca dupa aparitia articolului, din ce in ce mai multi oameni vor vrea sa viziteze locul in care aceasta se afla, iar raspunsul a fost dezarmant:

“Poate veni oricine, de oriunde, pentru ca nu noi facem minunile, ci icoana si credinta oamenilor care se roaga… Sunt convinsa ca doar cei care cred cu adevarat, care au credinta in Dumnezeu, pot sa aiba parte de minuni…”.

 

N.R.

Icoana Maicii Domnului de la Poceaev este una dintre cele mai cinstite sfinte odoare ale Bisericii Ruse. Această icoană este renumită în toată lumea slavă: este cinstită în Rusia, Bosnia, Serbia, Bulgaria și alte locuri. Alături de creștinii ortodocși, vin și oameni din alte confesiuni pentru a cinsti icoana făcătoare de minuni a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

Despre autor

-