Publicat : Dum, aug. 30th, 2015

Obligati… fortati, Liviu Popazu si Nelu Simion au jucat ciuleandra dupa cum au cantat noile dizeuze din PNL Giurgiu

liviu-popazu-giurgiu
Un pas inainte si doi inapoi, acesta este noul trend la PNL Giurgiu. Pasii sunt in ritmul dictat de noile dizeuze ale liberalilor giurgiuveni: Beianu si Floricel. La ultima conferinta de presa, Liviu Popazu (care a jucat rolul de jolly-joker in organizatie – viceprimar de profesie, purtator de cuvant in vremuri de criza, presedinte de organizatie interimar de cate ori a vrut muschiul partidului…) a anuntat ca face doi pasi in lateral (evident, pe dreapta), tragandu-l dupa el pe topoganul rusinii si pe Nelu Simion. Concret, cei doi – soldati disciplinati ai partidului au ascultat si executat intocmai si la timp ordinele venite de la Beianu, Floricel si Marian Petrache (o adevarata Triada a PNL Giurgiu) si “au renuntat” la functiile de copresedinti ai organizatiei municipale PNL “din proprie initiativa”. I-auziti ditiramba lui Popazu:

”Pentru ca Florian Nicolae sa simta tot sprijinul liberalilor, eu impreuna cu copreşedintele organizaţiei, Nelu Simion am hotarat sa ne retragem din funcţie şi sa mergem sa propunem conducerii partidului ca Florian Nicolae sa fie numit preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Giurgiu. Cred ca in acest mod demonstram ca dam o foarte mare importanţa venirii domniei sale in randurile noastre şi ca ne punem toate speranţele in candidatura la primaria municipiului Giurgiu. Din toate semnalele primite de la membrii noştri, decizia politica este foarte bine primita. Este o decizie care va limpezi situţia in partid şi care va deschide o perspectiva buna pentru noi.”

Cat altruism in politica locala, cata condescendenta… Pentru gestul lor, cei doi merita o statuie… Nici ei nu se asteptau sa fie crezuti. Oricum ar fi, chestiunea este cusuta cu ata alb-fosforescenta. In primul rand, se incalca grosolan statutul PNL, care spune negru pe… galben ca orice membru nou primit in PNL trebuie sa aiba un “stagiu” de cel putin un an pentru a putea ocupa o functie de conducere. Sau… prin derogare de la Centru (vezi cazul Johannis). Ori, in momentul “emiterii” declaratiei lui Popazu, Centrul nu trimisese spre Giurgiu nicio derogare.

In al doilea rand, Liviu Popazu a rosit putin cand a spus ca este “o decizie care va limpezi situatia in partid” – o declaratie gratuita si mai ales neadevarata, iar Popazu stie acest lucru… Abia acum incep sa se tulbure si mai mult apele, iar in aceasta toamna se va arata “pricea”.

Despre autor

-

Afisat: 7 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Vasile Grecu spune:

  Domnu Boerescu, daca tot tineti sa aveti vreo interventie macar aveti una articulata si argumentata, asa cum ne obisnuiti de ceva vreme.

  Daca totusi sunteti asa de amabil sa va sustineti colegul de partid, intrebati-l va rog frumos, urmatoarele si data viitoare cand vreo iesire publica poate ne spuneti si noua:

  – De ce ar vrea giurgiuvenii un primar, care 4 ani ca deputat nu a miscat nimic pentu judetul lui. Auzeam ma deunazi ca doar 34 de secunde a vorbit in parlament de cand e deputat. Poate nu e adevarat, dar nu prea l-am remarcat avand vreo interventie.

  – De ce ar vrea giurgiuvenii un primar care nu confirma ca are o viziune. Zilele trecute citea de pe o hartie – atentie, intr-un material la televiziunea lui, temele din actuala sesiune parlamentara. Habar nu are pe ce lume e acolo!!!! Probabil e ordin pe unitate sa ne arate noua – cu tonomatul lui, cat de minunat e el pe la parlament!

  – La cate dintre intalnirile alea pompoase cu oameni de afaceri, institutii, bla-bla-bla – redate de Giurgiu TV, a realizat ceva concret? Vreau sa vad si eu un om de afaceri adus de floricel in orasul asta. Aduceti-l aici in fata! Ce rezultate are in Asociatia Comunitatilor Riverane Dunarii?? Ce rezultate CONCRETE care priveste Giurgiu??

  – Se lauda mai acum cateva luni ca la Giurgiu funcționează un birou al catedrei internaționale onorifice CIO Suerd și urmează să fie înființat si un Forum antreprenorial dunărean pentru mediul de afaceri!!!! Unde sunt astea fratilor??? Si mai ales ce a castigat Giurgiu din asta??? Ca doar pentru Giurgiu e asa de unit!

  – Parca era un aprig sustinator al proiectelor ADR Sud Muntenia? In afara de mimica aia grava care si-o trage cand se stie filmat, pe aici ce mare branza a mai facut?? Vreun proiect ceva, vreo investitie , vreun investitor adus??

  VORBE – VORBE – VORBE

 2. Realitatea este ca Dnul Popazu este unul din cei mai vechi liberali , cei mai onesti , cei mai mai de onoare. Floricel se bazeaza pe dansul si in acest moment fac echipa buna.
  Cine ar fi fost cel mai nimerit sa conduca organizattia municipala daca nu cel dorit de oameni sa fie Primar anul viitor ?

 3. Operatiunea „Batul prin gard ” -update giurgiuvean

 4. balalau spune:

  Bre nene nu te supără pe mine!!dar totuși dvs nu vreți sa înțelegeți cu niciun chip ca vremea lui barbone a trecut!!Gata cu epoca trista a primarului manager!!!SINCER… Pe bune… Nu observați cum arata orașul??singurul lucru pozitiv este ca mai avem doar nouă luni de suferință!!!! ADIOS AMIGOS.

 5. Liviu Popazu spune:

  In urma cu exact doi ani, pe năstrușnica scena politica giurgiuveana a mai avut loc o „mișcare” asemănătoare: trecerea de la INDEPENDENȚI la PSD a unui cunoscut personaj. Sigur va amintiți ca, instantaneu, chiar in conferința de presa in care a fost prezentat, primarul Barbu a si fost numit președintele organizației municipale. Cel care deținea funcția a fost luat prin surprindere si pus intr-o situație cel puțin stânjenitoare. Cred ca nici noul numit nu s-a simțit prea confortabil…
  Consider ca am procedat corect. Si, cu toată modestia, înțelept. Am anunțat ceea ce urmează sa se întâmple, evident, respectându-se prevederile statutare.
  Din principiu, sunt de acord cu dezbaterea publica, mi se pare normal ca problema sa fie întoarsă pe toate fetele. In fond, am avut de ales între doua variante de proiect: „PRIN NOI ÎNȘINE” sau „CU AJUTORUL LUI FLORICEL”. Am optat pentru a doua varianta, după aproape un an de dezbatere interna. Cred ca am ales bine si am procedat așa cum trebuie. Spun asta intr-un mod calm, echilibrat, fără fals entuziasm si deloc „ditirambic”.
  Recunosc ca, in articolul de mai sus, sunt si câteva nuanțe care m-au pus pe gânduri, asupra cărora promit sa reflectez.

 6. Cititor spune:

  Către admin.,
  Vedeti că articolul nu este încadrat bine în pagină,partea dreaptă a rândurilor lipseste,fiindcă intră peste”Comentarii recente”.Cel puțin asa apare la mine pe un Nokia Lumia 520.