Publicat : mie, apr. 6th, 2016

Obraznicia si fudulia lui Florian Velicu au transformat sala Consiliului Local in arena de circ

Velicu 1Motto : « Da-i unuia puterea… si o va folosi ! » – adaptare dupa un truism in voga
Cum reusesc unii să primească (in dar) functii, primul lucru pe care il fac este sa isi verse frustrarile si trairile interioare.
Asa s-a intamplat si cu Florian Velicu, care din momentul in care a fost propus si ales presedinte de sedinta (o functie onorifica prin care trec in general toti consilierii locali in timpul unui mandat) a facut numai… nefacute. La prima sedinta acesta s-a asezat cu spatele la camerele care filmau sedinta, adica si cu spatele la giurgiuveni.
Insa, in sedinta de miercuri, 6 aprilie, Velicu s-a intrecut pe sine. El a reusit performanta sa muste mana care l-a numit – adica sa conduca sedinta in asa fel, incat unii dintre consilieri l-au ridiculizat, iar altii si-au iesit din pepeni.
Obraznic pana la lipsa respectului fata de colegii sai, fudul si ingamfat, Velicu a condus cea mai jalnica sedinta de CL din existenta acestei autoritati locale. Prin modul in care s-a purtat a reusit sa transforme sala de sedinte a CL intr-o arena de circ. Cu intrarea gratuita.
Sunt oameni care, metamorfozati in sefi sunt mai periculosi ca sefii insisi, pentru ca produc pagube incalculabile – de imagine, evident.
Sunt oameni care isi folosesc experienta acumulata in inchisoarea mintii pentru a-si jigni colegii, pentru a se ratoi la ei, pentru a-i ameninta : « Va chem la ordin » sau « Va dau afara din sala », « Hai dom’ne lasa, gata cu vorbaria ».
V 2Asta a facut Velicu Florian care « a pus ochii », fara echivoc, pe primarul Nicolae Barbu. Edilul sef era targetul lui Velicu… Solicitat de consilieri sa dea explicatii in legatura cu anumite puncte de pe ordinea de zi, Nicolae Barbu a fost oprit de « presedintele de sedinta » dupa numai cateva cuvinte, ceea ce i-a iritat pana si pe consilierii PNL, care l-au atentionat pe Velicu sa isi vada lungul nasului.
In final, sedinta a fost o balaceala continua, cu un presedinte care nu stia decat sa tipe si sa ameninte, o sedinta care a semanat cu arena unui circ ieftin de provincie, in care toti spectatorii sunt surzi. Fiecare a vorbit ce a vrut si fiecare a inteles ce i-a fost… trasat de partid. Dar tonul a fost dat de… presedintele de sedinta care, cel putin in ultimele doua sedinte nu a confirmat si nu a demonstrat ca actualii colegi i-au facut o onoare propunandu-l si votandu-l in acea functie. Chiar si doar pentru trei luni.
Velicu s-a faultat singur, demonstrand ca nu stie regulamentul Consiliului Local : la punctul la care trebuia sa se voteze validarea unui consilier – Velicu sustinea ca trebuie vot secret, insa secretarul l-a atentionat ca este in eroare. Iata cateva din… perlele lui Velicu :
« Domnule Dinu, vreti sa vedeti cum este din afara salii ? »
« V-am dat averisment si nu mai discutam »
« Va atrag atentia ca va chem la ordin si va dau afara »
« O sa evacuez sala »
« Suspend sedinta »
Vizibil iritat, consilierul Ilie Clement a incercat sa il calmeze pe Velicu :
« Cu tot respectul pentru scaunul pe care stati, va cerem un minim de respect, si daca se poate sa nu ne mai amenintati cu evacuarea… ».
N-a avut succes, Velicu a ramas setat sa strice sedinta…

Ion Diaconescu

Despre autor

-

Afisat: 5 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Strainu spune:

  Domnul consilier Velicu Florin ar fi putut avea alt destin politic daca nu se lasa manevrat de lupii batrani din politica.
  Pentru un timp interesele lui cu ale acestora au coincis apoi haitele s-au impartit sau s-au risipit.
  Ceea ce a facut in public nu se face de un om cu experinta de consilier cu doua mandate.
  Domnul Velicu nu este chiar asa de vinovat pentru circul din consiliul local .probabil ca nu s-a dat seama ca l-a depasit in intensitate pe cel facut de alti consilieri.
  Dar ce au facut consilierii ,,aia buni,, ?
  Puteau sa cera evacuarea presedintelui de sedinta ,dar au preferat fie sa taca fie sa se lase antrenati in circ., ca de… locuri eligibile sunt putine.

 2. Dracula spune:

  Un parvenit si un nesimtit fara margini..La Obregia Mai sunt locuti libere.

 3. Maicu Terezu spune:

  Asta e unul din marii nesimțiți care odată ajuns la conducerea orașului deja se crede stăpân pe tot si toate.un îngâmfat si un încrezut(se vede după mutra).un traseista politic de prim rang.poate giurgiuvenii se vor trezi in iunie si nu vor mai vota asemenea jigodii.

 4. Membru PNL spune:

  NU STIU DE CE II DATI ATATA IMPORTANTA ACESTUI TAMPIT DE MARE CLASA.
  ESTE UN GUNOI SI NU ARE CE CAUTA PE ACEL POST DE CONSILIER

 5. Fraier Votant spune:

  Chiar am ajuns sa ne coordoneze un derbedeu un evazionist un om lipsit de orice caracter nu mai sunt oameni de bun simt in acest oraș ????????? Am rămas in infractorul de Velicu