Publicat : mar, mart. 22nd, 2016

Oficial… e de bine – Casa Tineretului a fost preluata de Primarie

casa tineretuluiDupa mai bine de 26 de ani se intrezareste o speranta: aceea ca scheletul Casei Tineretului sa capete o forma, sa devina ceea ce s-a dorit initial. Marti, 22 martie a fost semnat un protocol intre Primaria Giurgiu si Consiliul Judetean.
Intr-un comunicat de presa, Primaria Giurgiu precizeaza ca dupa semnarea documentelor, Casa Tineretului va intra curand intr-un proces de analiza, expertizare si se va stabili care este starea in care se afla, ce investitii necesita si de unde vor fi identificate sursele financiare.
Edificiul aflat intr-o stare avansata de degradare a apartinut Consiliului Judetean, dar nu a facut obiectul vreunei investitii si, in acest sens, municipalitatea si-a aratat interesul in a prelua constructia si terenul adiacent pentru a intra intr-un proces de reabilitare si finalizare a lucrarii si mai ales pentru a i se da o destinatie.
Urmeaza ca Primaria Giurgiu sa preia documentatia tehnica si expertiza efectuata de Consiliul Judetean, sa analizeze toate aceste informatii, sa stabileasca si stadiul fizic al lucrarii, pentru ca apoi sa i se intocmeasca documentele necesare pentru ca aceasta cladire sa fie inclusa intr-un proiect de investitii.
Cladirea are o suprafata de 1.486 mp, dispune de 3.300 mp de teren adiacent si conform hotarârilor de consiliu, atât local cât si judetean, este data in administrare Primariei Giurgiu cu scopul accesarii fondurilor europene necesare investitiilor.
Casa Tineretului ar putea sa devina functionala dupa ce municipalitatea va face toate demersurile necesare, dupa mai bine de 26 de ani de la emiterea autorizatiei de constructie.
(sursa foto – http://arhitext-indrazneste.blogspot.ro/2012/03/casa-tineretului-giurgiu.html)

Despre autor

-