Publicat : mie, nov. 18th, 2015

Ordin de incepere a lucrarilor pentru un bloc cu 20 de apartamente in zona Istru

20 locuinte 1Proiectul avea finantarea asigurata inca din luna iulie 2015, insa din cauza procedurilor complicate si a obtinerii avizelor si autorizatiilor (care au termene mari pentru aprobare), abia acum s-a dat ordinul de incepere a lucrarilor. Primarul Nicolae Barbu a precizat ca licitatia a fost castigata inca de luna trecuta de un constructor din Giurgiu, constructor serios, cu un istoric foarte bun in ce priveste calitatea si finalizarea la termen a lucrarilor, constructor care a avut si pretul cel mai mic.

„Avem finantarea asigurata pentru aceasta lucrare – 15 miliarde de lei vechi au venit de la Ministerul Dezvoltarii iar Primaria a alocat diferenta de circa 20 de miliarde de lei vechi. Timpul tine cu noi si cu constructorul si sper ca blocul sa fie finalizat in vara anului 2016, astfel ca cei care au dreptul la aceste locuinte sa poata primi repartitiile”, a precizat edilul sef.

La randul sau constructorul a spus ca de joi, 19 noiembrie va demara lucrarile, cu speranta ca intr-o perioada relativ scurta sa aduca fundatia si subsolul la cota zero, astfel incat in primavara sa inceapa ridicarea blocului. „Termenul de finalizare este de 14 luni, insa nefiind o lucrare complexa o vom finaliza mult mai repede” a declarat constructorul.

In ce priveste beneficiarii acestor locuinte sociale, primarul Barbu a precizat ca este vorba de persoanele care au dosare depuse la Primarie si care se califica conform criteriilor legale de obtinere a unei astfel de locuinte. In acest moment la Primaria Giurgiu se afla depuse peste 1.000 de cereri si dosare pentru locuinte.

„Cand aceasta constructie va fi aproape de finalizare vom desemna o comisie care va verifica si evalua fiecare dosar. Vreau insa sa transmit celor care solicita astfel de locuinte ca una dintre conditii este ca cel putin unul dintre membrii din familia care solicita o astfel de locuinta trebuie sa aiba loc de munca. Pentru ca nu putem da o locuinta sociala cuiva, care dupa aceea nu isi va plati utilitatile si chiria modica impusa, creand astfel o problema pentru ceilalti locatari”, a declarat edilul sef.

Despre autor

-