Publicat : mie, apr. 29th, 2015

Paranoia „atacului mediatic” la politicienii locali

paranoia-1Surse liberale locale ne-au informat ca la ultima sedinta a PNL Giurgiu, presedintele organizatiei municipale – Dumitru Beianu – s-a lamentat (sau laudat?!) ca este supus unui atac media „la comanda”, instrumentat de „agenturili straine” ale unor publicatii ostile… Pentru ca ne-am simtit vizati de aceasta tanguiala a presedintelui organizatiei municipale a PNL Giurgiu, suntem nevoiti sa recapitulam pe scurt: in publicatia online si print „Opinia giurgiuveanului” au fost publicate doar doua articole…

Primul referitor la faptul ca DNA a solicitat de la Consiliul Judetean dosarele care vizau privatizarea (vanzarea) CET Giurgiu. Care nu era defel un „atac” la persoana si nicidecum un „atac media”, ci un istoric al tranzactiei de pe vremea cand domnul Beianu era presedinte al CJ, in urma solicitarii DNA. Chestiune pe care chiar Dumitru Beianu a lamurit-o intr-o conferinta de presa, declarand ca a aflat si domnia sa (in urma articolului publicat de noi – N.R.) ca DNA chiar a cerut „de-adevaratelea” acele acte. In ce priveste „istoricul” publicat de noi, recunoastem ca suportul a fost „asigurat” de articolele din presa locala si centrala din 2011, cand a fost efectuata aceasta tranzactie. Cat despre „informarile serviciilor” cu privire la cumparatorii CET, informatiile sunt publice pe Internet, de unde orice utilizator de PC le poate descarca. Iar domnul Beianu „a povestit” in conferinta de presa care este procedura cu aceste informari.

In concluzie, acest articol nu poate fi considerat un „atac media”, iar supararea domnului Beianu nu are, din acest punct de vedere, niciun… obiect.

Cel de-al doilea articol a vizat o intalnire „bizara” i-am spus noi, dintre acelasi domn Beianu si primarul din Prundu, Catalin Corbea (PSD). Este foarte adevarat ca noi am dat ca durata a intalnirii „mai mult de o ora” si ii multumim domnului Beianu ca a facut rectificarea cuvenita, recunoscand ca a fost in Prundu, dar ca nu a sta decat o jumatate de ora… Si ca nu a fost singur, ci insotit de Cosmin Marciu… Ne facem autocritica… singuri. Ce s-a discutat la aceasta intalnire nu am aflat inca (si nici domnul Beianu nu a facut vreo declaratie in acest sens), iar speculatiile tocmai de aici au venit… Pentru ca vizita liderului liberal la un primar PSD, intr-un moment nefavorabil pentru primar (controale, fonduri blocate , proiecte suspendate de autoritatile de control), nu-i asa ca in lipsa de informatii de la sursa, naste speculatii? Asadar, unde-i atacul?

N.R. Un alt articol care urmeaza a fi publicat vizeaza tot activitatea de presedinte al CJ a domnului Beianu si se refera la micsorarea redeventei anuale pentru concesionarului (potential) al Centrului de management integrat al deseurilor, in urma unei solicitari a ofertantului – dupa ce redeventa a fost aprobata printr-o sedinta a CJ… Il asiguram pe domnul Beianu ca nici acest articol nu va fi „un atac”, iar intarzierea aparitiei lui s-a datorat doar „insuficientei de informatii”…

Despre autor

-

Afisat: 3 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. kiki spune:

    Lasati-l in pace nu-i mai faceti atata publicitate ca e trecut în rezervă, pe termen lung .

  2. Domnul Beianu nu si-a manifestat nemultumirea fata de articolele aparute in presa in general .E foarte bine ca presa sa nu-i slabeasca pe politicieni.
    Nemultumirea se referea strict la cele aparute ” la comanda politica ” .

  3. ionescu spune:

    Atac sau neatac, parcă am văzut că dl. Barbu, primarul, nu lăutarul, nu scapă nicio ocazie să se ia de Beianu. O fi, sau n-o fi? Iar prin paginile astea, cum rămâne cu achiziționarea de cărbune de care l-ați acuzat pe același Beianu și despre care nu vreți să recunoașteți că ați mințit. Atac sau neatac?