Publicat : lun, aug. 1st, 2016

Parcul Alei – reabilitare si punere in valoare printr-un proiect cu bani europeni

alei GRUnul dintre obiectivele turistice aflate în atenția municipalității pentru a fi inclus într-un circuit atractiv este Parcul Alei, a cărui punere în valoare este vizată printr-un proiect de circa doua milioane de euro ce va fi depus în august, pe Programul Operațional Regional, Axa 5.1- Patromoniu Cultural.
Ansamblul urban Parc Alei este înscris în Lista Monumentelor Istorice, iar proiectul își propune valorificarea din punct de vedere tusistic, prin reabilitatarea anumitor zone din cadrul ansamblului.
Se urmărește astfel refuncționalizarea zonei prin reorganizarea spațiului adiacent Monumentului Armatei Franceze, în vederea punerii în valoare a acestui obiectiv, redefinirea circulației pietonale, construirea unui amfiteatru destinat diverselor activități care să atragă un număr mare de vizitatori, digitizarea obiectivului și regândirea sa cu tematică acvatică (fântâne arteziene și sisteme moderne de iluminat).
Specialiștii care lucrează la documentația tehnică a proiectului doresc de asemenea reconfigurarea spațiului de lângă complexul statuar, introducerea unor elemente de decor urban, înființarea parcărilor înspre șoseaua de centură și modernizarea parcului din punct de vedere peisagistic.alei 1

Parcul Alei este emblematic pentru orașul nostru. Construcţia a început la inițiativa Generalului Kiselef în anul 1830. În anul 1840, aici au fost plantaţi 200 de tei şi a fost construit un bufet şi un pavilion pentru muzică. Parcul Alei este una dintre primele grădini romantice din România, găzduiește bustul lui Mihai Eminescu realizat de Corneliu Medrea, un ansamblu statuar format din 23 de busturi ale unor eroi din Războiul de Independenţă și nu în ultimul rând Monumentul armatei franceze, ca un omagiu adus comandantului trupelor aliate din Peninsula Balcanică, din timpul Primului Război Mondial, Mareşalul Foch.
În ultimii patru ani, Primăria Municipiului Giurgiu a realizat în parc o serie de lucrări de modernizare și dotare (loc de joacă, spațiu de fitness, foișor, pista de biciclete, role și skate), de întreținere și toaletare și a modernizat chioșcul unde cânta fanfara.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. ioana popescu spune:

    Trebuie specificat faptul ca este strict un proiect al Primariei Giurgiu…nu de alta, dar obsev ca marimile de la judeteana de partid din lipsa de inspiratie sau ocupati cu altele( pesedizarea institutiilor)sa falesc cu acest proiect si cu cel referitor la podul Bizet,proiecte care sunt strict ale Primariei ,implicit ale primarului Barbu!!!