Publicat : joi, mart. 24th, 2016

Pe ce post de televiziune „vor scoate camasa“ consilierii PNL, ALDE si UNPR?

Barbu NicolaeDupa ce „au zbarcit-o“ in plenul ultimei sedinte de Consiliu local, abtinandu-se (abtinerea este egala cu un vot negativ – N.R.) la votul pentru construirea de parcari, locuri de joaca pentru copii si terenuri de sport in anumite zone de blocuri, consilierii PNL, ALDE si UNPR cauta de doua saptamani sa gaseasca fel de fel de scuze pentru a iesi basma curata in fata cetatenilor din Giurgiu. Prima scuza care le-a venit in minte (si in graba) a fost aceea ca n-ar fi avut acces la proiectele de hotarari din cauza sistemului IT care ar fi fost defect.
Intr-o recenta conferinta de presa, primarul Nicolae Barbu a demontat cu dovezi aceasta scuza puerila…
“De doua saptamani, consilierii de la PNL, ALDE si UNPR nu stiu ce sa mai inventeze, nu stiu pe unde sa mai scoata camasa. Si-au data seama ca au gresit cand au blocat acele proiecte si, cautand sa acopere greseala fac alte greseli si transmit informatii neadevarate. Dupa ce au dat vina pe tablete, apoi pe faptul ca nu au cunoscut continutul proiectelor, acum spun ca nu erau bine fundamentate acele proiecte si ca ar costa prea multi bani.
Am in fata procesele verbale ale comisiilor de specialitate la care au participat consilierii amintiti si de aici rezulta ca au dat cu totii avize favorabile. Apoi au si semnat in acest sens”, a precizat primarul Barbu.
Edilul sef a precizat ca pe data de 12 februarie s-a intrunit Comisia de Buget Finante a Consiliului Local (in situatia in care sedinta de consiliu a fost pe 9 martie) si aceasta comisie a dat aviz favorabil “de sus pana jos” la toate proiectele de hotarari. Cu semnatura tuturor membrilor comisiei. Ceea ce inseamna ca proiectele au fost studiate si dezbatute in Comisie, ca au avut acces la proiecte si ca le-au aprobat la nivel de comisie…
“Ce s-a schimbat de pe 12 februarie pana pe 9 martie? S-a creat acea troika in Consiliul Local impotriva intereselor cetatenilor. Accept ca sunt impotriva primarului Barbu, ca au inceput campania electorala mai devreme, dar de ce sunt impotriva cetatenilor?” , a conchis Barbu.
O a doua intalnire a Comisiei a fost in 20 februarie cu alte noi puncte de analizat si avizat, care au la fel ca si celelalte, aviz favorabil.
Comisia juridica, din care fac parte Marian Maroiu, Gheorghe Spoiala, Parlea – da aviz favorabil la aceleasi proiecte, in doua intruniri.
“Acesti politicieni alesi de populatia municipiului mint cu nonsalanta. Ma intreb cat pot sa mai spuna cetatenilor orasului aceste minciuni? Intr-o situatie neplacuta au fost pusi si sefii lor de partide, care au acceptat sa intre in aceeasi mocirla, fara sa ii intrebe cum au votat la comisii – sa stie cum sa iasa basma cutata in fata presei, a cetatenilor. Acum spun ca nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroase, ei nu stiu nimic, e vina consilierilor… Am inteles ca vor sa mearga la o televiziune locala, toti consilierii locali ai PNL, ALDE si UNPR, sa explice de ce n-au votat.
Eu ce am avut de demonstrat, am demonstrat acum, cu acte in regula”, a declarat Nicolae Barbu.
Primarul municipiului a precizat ca la urmatoarea sedinta ordinara va pune din nou pe ordinea de zi aceste puncte, deoarece au avize si nu trebuie sa mai treaca prin comisiile de specialitate. Intrebat cand va avea loc urmatoarea sedinta ordinara de Consiliu local, Nicolae Barbu a raspuns scurt: “Urmatoarea sedinta de Consiliu local va avea loc… in curand”.Proces verbal 03.03.2016Proces verbal 12.02.2016 pag 1Proces verbal 12.02.2016 pag 2Proces verbal 25.02.2016Proces verbal 12.02.2016 pag 1Proces verbal 12.02.2016 pag 2Proces verbal 12.02.2016proces verbal 25.02.2016 (1)

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. Fred spune:

    Domnule primar ati demonstrat, in cei 4 ani de mandat, ca va pricepeti la peste(Piata de Gros), la modalitati de petrecere a timpului liber(Canalul Plantelor), la saritul peste garduri(cele de pe sos. Bucuresti:le taiem ca sa le punem inapoi), sponsorizari spectacole, etc

  2. Membru PNL spune:

    consilierii PNL, ALDE si UNPR sunt cei mai corecti iar partidele din care fac parte sunt cele mai potrivite sa fie la putere
    Nesimtiti de cea mai mare clasa