Publicat : mar, iul. 14th, 2015

Pentru cinefili – in perioada 17-19 iulie „Caravana filmului romanesc” ajunge la Giurgiu

GIURGIU 2015curbe12.cdrDaca va este dor de actori indragiti si de replici celebre din marile filme romanesti, aveti oportunitatea ca in perioada 17 – 19 iunie sa vizionati trei filme romanesti de succes.

„Caravana filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale” va poposi pentru trei zile pe platoul din fata Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu, oferind publicului posibilitatea vizionarii a trei dintre cele mai indragite filme de comedie din patrimoniul national de film: „Actorul si salbaticii”, regia: Manole Marcus; „Secretul lui Bachus”, regia: Geo Saizescu si „Buletin de Bucuresti”, regia: Virgil Calotescu. Pentru multi dintre giurgiuveni, aceste filme pot fi motiv de nostalgie. Pentru altii, unul de amuzament. Iar, pentru cei tineri, de ce nu?, un motiv de a descoperi creatii artistice de valoare.

CARAVANA FILMULUI ROMANESC – Capodopere ale cinematografiei nationale”  – un proiect initiat si derulat de Asociatia CineCultura si MDV Audio Studio isi continua, pentru al treilea an consecutiv, demersul cultural si educational, iar in Giurgiu este realizat in colaborare cu Primaria Municipiului Giurgiu si Centrul Cultural „Ion Vinea”.

Programul este urmatorul:

Vineri, 17 iulie, ora 21.00: ACTORUL SI SALBATICII

Regia: Manole Marcus; Scenariul: Titus Popovici;

Cu: Toma Caragiu, Margareta Pogonat, Mircea Albulescu, Ion Besoiu, Mircea Diaconu, Marin Moraru,  Ovidiu Iuliu Moldovan

Sambata, 18 iulie, ora 21.00: SECRETUL LUI BACHUS

Regia: Geo Saizescu; Scenariul: Titus Popovici;

Cu: Stefan Mihailescu-Braila, Gheorghe Dinica, Dem Radulescu, Emil Hossu, Jean Constantin, Sebastian Papaiani, Horatiu Malaele

Duminica, 19 iulie, ora 21.00: BULETIN DE BUCURESTI

Regia: Virgil Calotescu; Scenariul: Francisc Munteanu;

Cu: Mircea Diaconu, Catrinel Dumitrescu, Draga Olteanu Matei, Octavian Cotescu, Diana Lupescu, Stefan Mihailescu-Braila, Costel Constantin

Proiectiile au loc in aer liber, pe Platoul din fata Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu, publicul avand acces gratuit

Despre autor

-