Publicat : lun, nov. 16th, 2015

Pentru siguranta cetatenilor, spectacolele programate la Ateneu si in sala mare a Centrului Cultural sunt suspendate temporar

AteneuPrimarul municipiului, Nicolae Barbu  a convocat o intalnire cu presa locala pentru a anunta faptul ca, pentru o perioada nedeterminata, spectacolele programate la Ateneul Nicolae Balanescu si la Centrul Cultural Ion Vinea vor fi suspendate din motive de securitate. Edilul sef a precizat ca toate spectacolele programate ar putea fi gazduite la Teatrul Tudor Vianu. Primarul municipiului a precizat ca a avut o runda de discutii cu conducerea Consiliului Judetean si ca in acest moment se cauta solutii pentru ca evenimentele programate la Ateneu sa aiba loc la Teatrul din municipiu.

“Atata timp cat nu avem garantia ca sunt indeplinite 100% toate normele de securitate la incendiu si siguranta cetatenilor, nu vom mai permite organizarea de spectacole la Ateneul Nicolae Balanescu si la sala de festivitati a Centrului Cultural Ion Vinea”, a declarat luni dupa amiaza primarul Nicolae Barbu, in cadrul unei conferinte de presa convocate pe aceasta tema. Decizia a fost luata de catre Executiv, in urma verificarilor facute de specialistii din cadrul Primariei. In ceea ce priveste cladirea Ateneului, la inceputul anului 2015, a fost constatat ca nu exista autorizatia PSI- chiar daca la demararea constructiei in 2006, exista un aviz.  In luna mai 2015, Centrul Cultural Ion Vinea (institutia care administreaza Ateneul) a incheiat un contract de expertizare PSI a constructiei. In urma verificarii documentatiei, deoarece nu a fost respectat proiectul tehnic vizat spre neschimbare de catre ISU in 2006 si pentru ca la receptia din 2009, comisia a fost alcatuita doar din personal de specialitate al Primariei, constructorului si proiectantului, fara participarea persoanelor delegate de la ISU si Inspectortatul de Stat in Constructii, expertul a recomandat realizarea unei expertize tehnice asupra cladirii.

barbu ateneuAstfel, s-a incheiat un contract cu o firma de proiectari-expertizari constructii pentru a se verifica proiectul si situatia de pe teren si pentru a fi consemnate toate modificarile de la proiectul initial, urmand ca la final, in baza situatiei existente pe teren certificate de expert, sa poata fi intocmita expertiza PSI si cerintele de siguranta la incendiu. Dupa implementarea acestor cerinte se poate cere autorizarea ISU. Nu vreau sa spun ca pana acum Ateneul a reprezentat un pericol pentru siguranta cetatenilor, ci doar ca nu avem documentele care sa infirme acest lucru.(…) In acest sens am dispus, prin dispozitie de primar, infiintarea unei comisii care sa verifice documentatia tehnica, avizele si autorizatiile de functionare ale tututor imobilelor ce apartin domeniului public si privat al municipiului Giurgiu, inclusiv cele apartinand societatilor subordonate”, a declarat primarul Nicolae Barbu.

Despre autor

-