Publicat : Dum, mai 10th, 2015

PES Activists Romania a demarat campania „Romania cere Schengen!”

negrescu_pes1De 9 mai, chiar de Ziua Europei, PES Activtists Romania a organizat la Targoviste, un eveniment inedit, cu o dubla semnificatie: 1000 de noi activisti PES pentru o stanga europeana, dar si lansarea campaniei „Romania cere Schengen!”, ambele la initiativa europarlamentarului PSD Victor Negrescu.

Asadar, evenimentul a marcat inscrierea in PES Activists Romania a 1.000 de noi persoane. In ce priveste demararea campaniei „Romania cere Schengen!”, toti membrii PES activists participanti au purtat tricouri inscriptionate cu mesajele „Romania cere Schengen!” / „Romanians for Schengen!”.

ponta-pes-04La eveniment a fost invitat si premierul Victor Ponta, care a precizat in discursul sau ca ar fi fost mai potrivit sloganul ”Romania merita in Schengen” …

”Lansam astazi campania ”Romania cere Schengen”, pentru ca vrem sa demonstram ca aceasta parte a Europei si noi, romanii, vrem sa avem un rol deplin in tot ce inseamna institutiile europene. Vreau sa va spun cu mandrie ca suntem primii care am obtinut o scrisoare din partea Comisiei Europene care spune foarte clar: Romania indeplineste toate criteriile pentru a intra in spatiul Schengen, Romania merita sa fie in Schengen”, a spus Victor Negrescu.

Europarlamentarul a precizat ca PES activists Romania a ajuns in prezent la 8.000 de membri in toata tara, fiind astfel cea mai mare din Europa.

La randul sau, presedintele PSD Victor Ponta a subliniat, in cadrul evenimentului, ca este important ca stanga romaneasca sa aiba cu adevarat militanti, precum cei din PES Activists Romania.
„Vreau sa va salut, in primul rand pe Victor Negrescu, si toti membrii PES Activists, pentru ideea de a sarbatori Ziua Europei. Vreau sa spun cateva cuvinte despre organizatia PES Activists si despre PSD. Este esential, pentru bataliile care vor veni in 2016, sa avem cu adevarat militanti”, a afirmat Victor Ponta.

Despre autor

-