Publicat : vin, iun. 19th, 2015

PES activists Romania – cea mai importanta delegatie la Congresul Partidului Socialistilor Europeni

pes romaniaPeste 80 de activisti PES din toata tara au participat la Budapesta la Congresul Partidului Socialistilor Europeni, grupul fiind condus de presedintele organizatiei, europarlamentarul Victor Negrescu.

In acest context, organizatia PES activists Giurgiu a fost reprezentata de George Palalau, Ionut Barbu si Dragos Ionescu.

Reprezentantii PES activists Romania au avut astfel ocazia de a asista la realegerea presedintelui Partidului Socialistilor Europeni – Sergei Stanishev dar si a echipei de conducere a PES formata din patru vicepresedinti regionali, un secretar general si un trezorier.

„Cu ocazia acestui eveniment s-a reiterat importanta familiei politice social democrate la nivel european si aportul adus de Partidul Socialistilor Europeni in dezvoltarea partidelor de stanga din Europa. PES activists Romania a fost laudata din nou pentru prezenta numeroasa la eveniment dar si pentru faptul ca a devenit principala organizatie de acest tip din Europa. De altfel, peste jumatate din cei 17 delegati ai PSD la Congresul PES au fost activisti PES lucru care confirma importanta structurii noastre la nivelul stangii romanesti. Ne bucuram ca l-am sustinut pe Sergei Stanishev inca de la inceput si ca in fruntea PES ramane un prieten al Romaniei si un om care intelege nevoia ca impreuna ca construim o Europa pentru toti cetatenii sai” a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, presedinte PES activists Romania.

PES GROrganizatia PES activists Giurgiu a fost reprezentata de coordonatorul judetean George Palalau ce a avut si drept de vot ca reprezentant al social democratilor din Romania.

„In cadrul intalnirilor avute am avut ocazia sa explicam celor care au participat mai multe despre judetul pe care il reprezentam si nevoia ca Europa sa reprezinte toti cetatenii sai. Ne dorim o Europa mai aproape de oameni, vizibila nu doar in marile capitale europene, pe care orice persoana din Romania sa o poata intelege. De altfel, in cadrul conferintei la care a vorbit, europarlamentarul Victor Negrescu a mentionat nevoia de a schimba modul de a face politica prin actiuni concrete, mai multa sinceritate si mai multa apropiere de cetateni” a explicat George Palalau.

PES activists Romania este structura care reuneste membri si simpatizanti PSD interesati in problematicile si politica europeana compusa din peste 8.000 de membri la nivel national. De-a lungul timpului organizatia s-a facut remarcata prin mai multe proiecte de anvergura initiand recent o campanie nationala pentru recunoasterea dreptului Romaniei la intrarea in Spatiul Schengen intitulata „Romania cere Schengen”.

Despre autor

-