Publicat : vin, iul. 28th, 2017

“Peste doi ani si jumatate, domnu’ Vladu…”

x doi ani jumateCa Alexandru Vladu (ALDE) a intrat in campanie electorala (mult prea devreme zicem noi), este evident. Sedintele de Consiliu Local devin din ce in ce mai des “campul de lupta” al consilierilor partidului lui Tariceanu. Populismul sforaitor caragialesc in care “grija fata de cetatean” este lait motiv nu mai surprinde, ci se schimba doar… fondul muzical si tema.
Tinta invariabila a domnului Vladu este, evident, primarul Barbu – desi acesta a declarat ca nu mai candideaza.
Se mai intampla uneori ca primarul sa nu mai reziste “atacului la baioneta” si sa riposteze, asa cum s-a intamplat si la sedinta ordinara din 27 iulie, cand am asistat la un schimb de replici savuros (din punctul de vedere al presei) intre Alexandru Vladu si Nicolae Barbu.
Facem un popas la punctul 33 de pe ordinea de zi, care viza suplimentarea bugetului local… Nemultumit de explicatiile date de Laurentiu Tintea, Alexandru Vladu a anuntat ca nu va vota acest punct…
“Pe mine nu m-ati convins si oricum noi (ALDE – N.R.) nu vom vota acest proiect…”
Vladu a continuat spunand ca nu intelege de ce s-a desfiintat un post de referent grad superior (pentru organizarea activitatii de protectia muncii si apararii impotriva incendiilor), dupa care acest serviciu a fost externalizat (Vedeti? Tot grija fata de oameni! – N.R.). Exemplul dat apoi de Vladu, cu “omul nou” din comunism, caruia i se facea statuie (cu baston si palarie) cand iesea la pensie a facut toti banii…
“E dureros ca dam oameni de peste 60 de ani in somaj, oameni care trebuie sa iasa la pensie si care nu isi vor mai gasi loc de munca. Nu suntem de acord cu asa ceva”, a spus Alexandru Vladu.
Primarul Barbu i-a raspuns taios si sarcastic consilierului ALDE, spunand ca probabil are datele de la unii angajati din directiile subordonate primariei…
“Dumneavoastra cand dati iarna oamenii afara, nu va doare ca faceti asta? Acum veniti sa faceti pe lupul moralist, sa pareti ca sunteti langa popor… Ati mai fost alaturi de o etnie si va tradat cand v-a fost lumea mai draga…
S-a facut o organigrama cu avizul ANFP… Cei care voiau sa faca contestatie aveau acest drept… In final, s-a facut economie, de asta discutam… Nu s-a facut reorganizarea activitatii pe principiul “pleaca un om”, ci dispar niste posturi… Iar oamenii au avut posibilitatea sa dea examen… NU spuneti ca la DITL unii si-au luat concedii medicale sa nu participle la examen si sa blocheze posturi, nu spuneti nici ca oameni care aveau ani de zile pe post au luat 20 de puncte dintr-o suta… Ce au facut 40 de ani in administratia locala? Daca dupa 40 de ani de munca au luat 20 de puncte la acest examen, inseamna ca te-a angajat cine te-a angajat si ai stat atatia ani la umbra unui post… Ai fost platit bine si n-ai facut nimic…
Nu mai denaturati aici o reorganizare facuta pe principii de eficienta…”, a precizat edilul sef.
Vorbind despre eficienta si performanta in administratia publica, Nicolae Barbu a precizat ca cei care nu isi fac datoria asa cum trebuie vor avea parte de o noua reorganizare in ianuarie 2018.
“Inca la ora 16:00 nu mai gasesti pe nimeni in Primarie – ceea ce inseamna ca nu sunt incarcati la capacitatea optima de munca… Inca se mai intampla ca la ora 08:15 intra in Primarie dupa primar… E sub demnitatea si prestanta mea sa le iau condica de prezenta… Nici n-o sa-i vanez prin oras pe cei plecati din timpul programului… In schimb voi vedea care sunt disfunctionalitatile in administratia locala si voi gasi o forma de eficienta si de flexibilizare, pentru a ma asigura ca acesti oameni sunt intr-adevar in slujba cetatenilor”, a spus Barbu.
Imediat, Vladu a replicat ca va face o lista cu cei disponibilizati (cu varsta si vechimea din administratia publica locala)… „Ca sa stiti si pe cine ati dat afara…”, a spus Vladu.
Raspunsul primarului Barbu a venit prompt, cu cateva versuri din poezia lui Eminescu, “Criticilor mei”:

 “E usor a scrie versuri,/ Cand nimic nu ai a spune/Insirand cuvinte goale/ Ce din coada au sa sune… Peste doi ani si jumatate, domnu’ Vladu!”


Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Blend-a-Merde spune:

  Unu: ala din stanga, cu fata shifonata, e fratele lui Tudose?

  Doi: daca programul e pana la ora 16, de ce dracu sa mai stea peste ora aia, ca sa consumati current degeaba?

  Trei: daca un salariat isi face treaba fara probleme, ce conteaza ca intarzie 15 minute sau ca a iesit in timpul programului sa o duca pe ma-sa la azil? Dom primar, nu ti-ai rezolvat niciodata o treaba in timpul programului? Stiti ca in SUA se acorda o zi pe luna pentru control medical si se pot lua oricand zilele cumulate in caz ca nu ai beneficiat lunar de ele? Si nu, nu trebuie sa aduci dovada ca ai fost la doctor.

  Patru: Aruncati dracu condica aia comunista. Oricum, daca unul lipseste il va semna un coleg.

  Cinci: La ce conditii de angajare aveti in anunturile alea de concurs o sa angajati slabutzi cu master mult timp de-acum incolo. Mai bine zis, angajati diplome in loc de oameni competenti.
  La salariile pe care le-a facut olguta, o sa ajunga spaga la angajare ca la vama, pe vremurile bune ale giurgiului.

 2. Eminescu spune:

  Pentru fonfăitul si bâlbâitul de Vladu mai degrabă de potrivește:

  „Tot ce e perfid şi lacom, tot Fanarul, toţi iloţii,
  Toţi se scurseră aicea şi formează patrioţii,
  Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi guşaţii,
  Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!”