Publicat : mie, sept. 9th, 2015

Piata de gross pentru peste din Giurgiu – conferinta de incheiere a proiectului

peste 2Marti, 8 septembrie 2015, Primaria Giurgiu, in calitate de beneficiar a organizat conferinta de presa finala la incheierea proiectului “Infiintarea unei piete de gross pentru peste in municipiul Giurgiu”.

Proiectul a fost accesat prin Programul Operational pentru Pescuit 2007-2013 si are ca principal obiectiv dezvoltarea pietei pentru produsele din sectorul piscicol prin sprijinirea modernizarii si structurarea industriei de procesare. Durata de implementare a proiectului a fost de 24 de luni, iar valoarea totala se ridica la aporximativ 7 milioane de lei (cu doar 2% cofinantare de la bugetul local).
La conferinta finala a participat primarul Nicolae Barbu, dar si subprefectul de Giurgiu Laurentiu Tintea, vicepresedintele Consiliului Judetean Cristian Marciu, viceprimarul Alexandru Vladu, inspectorul sef al ANPA Muntenia, Richard Dima, reprezentantii firmei de constructie precum si angajatii Directiei Programe Europene din cadrul Primariei care au lucrat la acest proiect.

peste 1Dupa prezentarea proiectului si a dificultatilor pe care le-au intampinat pana la demararea propriu-zisa a constructiei, edilul sef a precizat ca numarul locurilor de munca care este creat prin aceasta investitie este de zece persoane:
“Vor fi angajate pana la 10 persoane si vreau neaparat ca cei care vor lucra acolo sa fie tineri cu studii superioare in domeniul agroalimentar si asta pentru ca au mai multa disponibilitate si putere de munca. Aceasta hala de peste va fi o oportunitate si pentru cei care vor sa faca afaceri cu peste, iar sistemul IT implementat prin proiect va permite oricui doreste sa achizitioneze peste sa vada care este stocul si sa efectueze comenzile chiar si on-line”, a precizat primarul Nicolae Barbu.
Richard Dima, inspectorul sef al ANFPA este de parere ca foarte importanta este bursa de peste pe care ar trebui ca de acum incolo sa se puna foarte mult accentul, acest sistem permitand comerciantilor sa vada marfa, dar si sa negocieze pretul pentru fiecare produs pe care vor sa-l achizitioneze.
Lucrarile la Piata de Peste sunt deja finalizate, iar primarul Nicolae Barbu a anuntat ca in aceasta saptamana va fi facuta si receptia receptia finala a lucrarilor. Edilul sef a multumit tuturor celor care s-au implicat in finalizarea lucrarilor la acest proiect si a precizat ca in data de 3 octombrie, Ziua Recoltei va fi organizata cel mai probabil in acea zona.

Despre autor

-