Publicat : Dum, oct. 4th, 2015

Piata de Gross pentru Peste a fost inaugurata in prima zi din cele doua Zile ale Recoltei

inaugurare 1Sambata, 3 octombrie, sute de giurgiuveni au venit la prima zi din manifestarea traditionala, Zilele Recoltei. Majoritatea au declarat ca nu au fost prezenti pentru sarbatoarea in sine, cat mai ales pentru a vizita in premiera Piata de gross pentru peste, care a fost “nasita” de primarul Nicolae Barbu, dupa slujba sustinuta de un sobor de preoti.

I 5i 3I 4“Traseul” pentru vizita a fost luat cu asalt, iar oprirea afluxului de oameni s-a petrecut la vitrinele care aveau expus peste si produse din peste pentru vanzare. Din pacate au fost doar doua astfel de puncte de vanzare, insa peste a fost… pentru toata lumea. La cateva ore dupa “start” nu mai existau cozi dar culmea, mai era peste…

I 6I 7Afara, in jurul cladirii, unde au fost amenajate standuri cu produse agricole, gospodarii giurgiuveni, cei care nu erau spectatori la programul folcloric isi negociau preturile la gogonele, gogosari, telina, ardei, cartofi, vinete, produse din carne (pastrama de oaie sau berbecut, mici sau carnati de oaie, piept de rata afumat) sau branza cas si cascaval.

I 9Cei mai pofticiosi au fost imbiati de fumul aromat de mici si pastrama la gratar si de berea nici prea rece, nici prea calda, pe care le puteau saura la o terasa amenajata in aceeasi zona.

Piata de Gros de Peste a fost realizata cu fonduri europene si in scurt timp (maximum o luna de zile, spun autoritatile) va fi perfect functionala – cu angajati si contracte cu producatorii de peste. Evenimentul a fost organizat de Primaria Giurgiu in parteneriat cu APIA Giurgiu, Camera de Comert Giurgiu si Directia Agricola a judetului Giurgiu.

Despre autor

-