Publicat : joi, mai 7th, 2015

Poate fi… ultima ocazie – seara de teatru la Giurgiu

MMIIn aceasta seara, la Teatrul Tudor Vianu, in cadrul Proiectului dunarean Giurgiu – Ruse vor fi jucate doua piese.

De la ora 17:30, in Cafeneaua artistilor – 46 de pasi – piesa dramaturgului bulgar Orlin Diakov, cu o distributie de exceptie – Pavel Barsan, Mihai Ripan si Alexa Popa.

De la ora 19:30, in sala mare vor evolua actorii Teatrului „Oleg Ognianov” din Ruse, care au pus in scena piesa dramaturgului Mircea M. Ionescu – „N-aveti un mort de vanzare?” – comedie neagra dar vizibil politica.

Intrarea este libera.

regalDe ce spuneam ca poate fi… ultima ocazie? Pentru ca acest proiect ar fi trebuit sa continue, insa avand in vedere faptul ca directorul teatrului Tudor Vianu ar putea sa nu mai fie directorul teatrului, din cauze… vizibil politice, nu putem prognoza cand ne vom mai putea reintalni cu un astfel de eveniment.

De altfel, chiar Mircea M. Ionescu spunea, in cadrul unei conferinte de presa, ca „va lua o mica pauza” pana cand situatia se va rezolva intr-un fel sau altul.

Va reamintim ca lui Mircea M. Ionescu, directorul teatrului din Giurgiu de circa 5 ani, i s-a reespins dosarul de inscriere la concurs pentru ca presedintele CJ – Vasile Mustatea – s-a prevalat de o prevedere legislativa, care spune ca una dintre conditiile inscrierii si participarii la concurs ar fi „studii cu licenta in domeniul de specialitate”… Iar M.M.I. are facultatea de filosofie, o activitate de dramaturg recunoscuta international, 4 premii obtinute cu teatrul din Giurgiu, participarea la 13 festivaluri nationale si internationale cu acelasi teatru, diploma acordata de Institutul Cultural European, etc.

„Participarea mea la concurs tine de… interpretarea acelui punct din legislatia de care se prevaleaza domnul Vasile Mustatea. Am depus contestatii, atat la Consiliul Judetean, cat si la Ministerul Culturii. Pana primesc raspunsul, imi continui activitatea pana in momentul in care imi expira mandatul, adica pe 5 iunie”, a declarat Mircea M. Ionescu.

Despre autor

-