Publicat : lun, feb. 8th, 2016

Podul feroviar de la Gradistea a fost vandut la fier vechi?

gradisteapodIntr-o recenta conferinta de presa, liderul Miscarii Populare Giurgiu, Ionel Dinu, declarat ca are informatii conform carora podul feroviar de la Gradistea ar fi fost vandut la fier vechi.
“Va anunt ca podul de la Gradistea este vandut la fier vechi. Am informatii ca podul a fost taiat de o firma, transportat si vandut ca fier vechi in Portul Constanta. A disparut, este vandut… “ a declarat Ionel Dinu.
Liderul MP Giurgiu a dat de inteles ca stie si numele firmei care a dezasamblat podul (el sustine ca a fost taiat cu aparatul de sudura autogen de o firma dintr-o localitate giurgiuveana), dar ca va face publice mai multe date pe masura ce acestea vor fi verificate.
Din 2005 – cand s-a prabusit din cauza excavatiilor necontrolate de pe raul Arges – podul de cale ferata de la Gradistea a fost motiv de campanie electorala pentru toti politicienii giurgiuveni, din toate partidele.
De unsprezece ani trenurile de pasageri si cele de marfa trebuie sa circule pe o ruta ocolitoare, ceea ce înseamna costuri suplimentare si o durata mai mare a calatoriei. Trenurile de calatori care pleaca din Bucuresti spre Giurgiu parcurg aceasta distanta in mai mult de doua ore si jumatate trecand prin Videle, Radulesti, Tarnavele, Vlasca, Rasuceni, Toporu, Chiriacu, Stanesti, Oncesti, Balanoaia, Cetatea si Giurgiu, ce aduna 115 kilometri. De un an de zile proiectul legat de redes¬chiderea circulatiei intre statiile Vidra – Gradistea este in faza de studiu de fezabilitate, de revizuire, de fel de fel de aprobari, insa nu se intampla nimic concret.
Ne intrebam daca in campanile electorale de anul acesta, candidatii, in necunostinta de cauza, vor mai folosi podul feroviar pe post de “promisiune de campanie electorala”…

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. […] Podul feroviar de la Gradistea a fost vandut la fier vechi? […]