Publicat : mie, nov. 11th, 2015

Precizari: Cum se gestioneaza imprumutul de 4,5 milioane de lei, contractat de Primarie pentru incalzirea orasului

sediu-PrimarieAvand in vedere aparitia in spatiul public a unor articole care pot duce la informarea eronata a populatiei, prin cuprinsul neconform cu realitatea si aspectul tendentios, Primaria Municipiului Giurgiu vine cu urmatoarele precizari pe tema imprumutului contractat de municipalitate, in contul subventiei ce s-a stabilit anterior a fi acordata in acest sezon, prin votul consilierilor locali.
Suma contractata prin imprumut va fi virata GEP-ului intr-un cont de tip escrow (cont constituit drept garantie, tinut de un tert, dar nefiind insa discretionar la dispozitia acestuia. Acest cont apare ca garantie intre debitor si creditor si este util in cazul in care unul dintre ei nu-si achita obligatiile contractuale), urmand a fi folosita exclusiv pentru plata facturilor de gaz in avans si constituindu-se in suma datorata de municipalitate pentru plata subventiei aferente anului 2015-2016.
Cu aceasta suma, 4,5 milioane de lei, GEP-ul va putea plati gazul necesar asigurarii caldurii in oras, pentru Executivul Primariei, acest  obiectiv – evitarea oricarei probleme legate de distribuirea agentului termic si asigurarea confortului termic al locuitorilor – constituind o prioritate.

Pretul de facturare catre populatie este tot de 199,62 de lei/gigacalorie, Primaria acordand o subventie de 50%.
Reamintim ca in anii trecuti, prin Primaria Giurgiu, GEP a beneficiat de ajutoare financiare de la Guvern gratie carora a functionat fara probleme, dar anul acesta a fost nevoie ca Executivul sa gaseasca o alta solutie financiara care sa nu afecteze incalzirea locuitorilor.

Despre autor

-