Publicat : sâm, feb. 4th, 2017

Premierul Sorin Grindeanu: “Maine se va face în regim de urgenţă o şedinţă de Guvern pentru abrogarea OUG 13”

S.G.Dupa o dezbatere de cateva ore, liderii PSD si ALDE au înţeles că trebuie să abroge ordonanţa de urgenţă pentru a diminua tensiunea din societate, dar şi pentru aducerea Codului Penal în Parlament spre a i se aplica necesarele corecţii.
„Vă spun decizia mea ca prim ministru – Nu vreau şi nu doresc să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două. E ultima mea dorinţă de a se ajunge la aşa ceva.
Tot ce înseamnă deciziile pe care CCR le-a luat în timp şi care nu au fost puse în practică, e normal, chiar conform legii, ca în cel mai scurt timp să îşi găsească transpunerea în cadru legal. Orice decizie a CCR e obligatorie pentru toată lumea.
Mâine vom face în regim de urgenţă o sedinţă de guvern pentru abrogarea acestei ordonanţe. O să demarez rapid o consultare cu toate partidele, pornind de la deciziile CCR şi de la forma pe care o avem excluzînd poate acel prag de 200.000 de lei, foarte mult discutat, ca după un dialog pe care sper să îl am , în scurt timp să trimitem proiect de lege în parlament pentru punerea in acord a deciziei CCR cu cadrul legal.
Toate argumentele pe care le-am avut în susţinerea acestei OUG nu au fost foarte bine comunicate. S-a creat confuzie, distorsiuni care nu au legătură cu ce s-a adoptat. Ministerul Justiţiei şi ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele.
Doresc în continuare a pune în practică programul de guvernare pentru care am fost votaţi. Avem 12 puncte pe care trebuie să le adoptăm prin şedinţele viitoare de govern”, a declarat Premierul in aceasta seara.

Despre autor

-