Publicat : lun, ian. 8th, 2018

Prezenti si absenti la… raportarea episcopului Ambrozie

CR 1La finalul manifestarilor din ziua de Boboteaza de la canalul Cama, Episcopul de Giurgiu – PS Ambrozie a oferit trei cruci sfintite catre trei institutii… cruciale ale Giurgiului: Primarie, Consiliul Judetean si Prefectura.
In afara de faptul ca preambulul episcopului a avut o mica bizarerie peste care primarul municipiului a trecut cu o gluma, un singur moment “a umbrit”… momentul.
PS Ambrozie a incercat doi termeni pana sa il gaseasca pe cel potrivit…
“Domnule primar, vreau sa va raportez… vreau sa va informam…” (aici a intervenit primarul Nicolae Barbu si i-a spus ca oricare din termeni este OK – N.R.).
A treia incercare a fost reusita, astfel ca am aflat ce a vrut sa spuna Preasfintia Sa…
“Vreau sa va instiintam ca de Anul Nou ne-am aflat la Madrid, impreuna cu consilierii de la noua Catedrala din Giurgiu. Am slujit in Catedrala de acolo si am vrut sa ne inspiram – care Catedrala e mai frumoasa, a romanilor de la Madrid – care s-a ridicat cu ajutorul statului, sau Catedrala noastra noua din Giurgiu – care se ridica cu sprijinul enoriasilor, al autoritatilor judetene si locale. Am ramas cu un sentiment foarte placut, pentru ca episcopul de acolo ne-a oferit trei cruci foarte frumos sculptate”.
N-am aflat care Catedrala este mai frumoasa, asa ca trecem la momentul numarul doi, moment in care PS Ambrozie ofera cele trei cruci sfintite.
Daca primarul municipiului a fost prezent si a primit crucea din mana episcopului, momentul jenant a fost cand PS Ambrozie a constatat ca nu este niciun reprezentant de la Consiliul Judetean sau Prefectura…
“Domnule primar, vrem sa va oferim o cruce pentru Primarie pe care s-o puneti in birou sau in sala de Consiliu local, sa luati hotarari foarte bune in calitate de edil.
De asemenea, institutiei Consiliului Judetean – daca este cineva de acolo vreau sa i-o inmaneze domnului presedinte Marian Mina. Ca sa nu creem dihonie o sa va ofer trei cruci – cine este de la Consiliul Judetean, un consilier…CR 2Te rog sa o inmanezi domnului presedinte al Consiliului Judetean cu binecuvantare – este sfintita, si sa faca lucruri bune pentru tot judetul.
Si nu in ultimul rand, cred ca sunt in asentimentul dumneavoastra, si Institutiei Prefectului o sa oferim o cruce frumoasa… Este cineva de la Prefectura?”CR 3Si pentru ca n-a fost niciun reprezentant (pacatos sau neprihanit) de la Prefectura, crucea a fost inmanata in final unui director din cadrul Primariei Giurgiu…
N.R. Nu comentam momentul si nici nu ne permitem sa emitem judecati de valoare. Doar am informat… Adica am raportat. Ba nu, cred ca… am instiintat.

I.D.

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. enorias spune:

    Stiam ca nu poti sa reprezinti o institutie decat cu mandat al conducatorului ei. Domnul Ionescu o sti asta ?

  2. o enoriasa spune:

    Stiam ca nu poti sa reprezinti o institutie decat cu mandat. dat de catre conducatorul ei.Domnul Ionescu o sti ?