Publicat : mie, mart. 30th, 2016

Primaria Giurgiu demareaza un nou proiect pentru izolarea termica a blocurilor de locuit

anvelopareGiurgiuvenii care locuiesc la bloc si doresc sa intre in programul de anvelopare pentru eficienta energetica gestionat de Ministerul Dezvoltarii pot sa faca demersuri pentru a intra in acest program.
Apelul de proiecte pe programul operational a fost deschis, iar Primaria Giurgiu este pregatita sa accezese bani pentru giurgiuvenii interesati. Mai mult, municipalitatea va incepe si o campanie de informare pe cartiere mai ales ca apelul vine cu o serie de noutati in favoarea beneficiarilor.
Proiectul privind anvelorparea blocurilor, care va fi accesat in acest an, intra in Programul Operational Regional, Axa 3, 2014-2020.
In data de 15 martie a fost deschis apelul de proiecte, iar depunerea va fi permisa incepând cu 15 mai, data limita fiind 15 noiembrie, dupa care urmeaza evaluarea si implementarea celor declarate câstigatoare. Proiectele privind eficienta energetica a blocurilor de locuit care sunt incadrate in clasa de risc seismic I au regimul minim de inaltime P+2, respecta cerintele de 2 treimi din numarul total de proprietari si depun documentatia necesara, vor putea intra in reabilitare din 2017, impreuna cu municipalitatea.
Una dintre noutatile acestui apel este cea legata de categoria de persoane cu venituri reduse a carei cota de participare se diminueaza, unitatile adminitrativ teritoriale putând acorda ajutoare de natura sociala.
Dupa primul astfel de proiect implementat la Giurgiu si mai ales dupa aceasta iarna in care a fost demonstrata eficienta, tot mai multe asociatii doresc sa intre in acest proiect, fiind deja pregatite cu semnaturi si documente.

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. Alin spune:

    Dacă tot o facem măcar sa fie toate roz si poate aruncam si o mâna de sclipici ? Cine ziceai ca e arhitectul orașului?

    • blend-a-merde spune:

      Dupa cum arata, as zice ca Giurgiu are zugrav in loc de arhitect. Dar poate ca aici nu arhitectul a avut un cuvant de spus ci vreun pacalici pus acolo unde nu ii e locul.