Publicat : joi, nov. 10th, 2016

Primaria Giurgiu depune alte patru proiecte care vizeaza cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte (anvelopare)

cl-okIn data de 9 noiembrie, consilierii municipali s-au intrunit in sedinta extraordinara pentru a vota proiectele de hotarari privind lucrarile de interventie pentru cresterea performantei energetice a blocurilor de locuingte din municipiul Giurgiu. S-a votat in unanimitate aprobarea documentatiilor si indicatorilor tehnico-economici pentru ansamblurile 3, 4 si pentru 8 blocuri din zona centrala a orasului, dar si proiectele care vizau aprobarea cererii de finantare pentru aceste investitii.
Astfel, in data de 14 noiembrie 2016, Primăria Municipiului Giurgiu va depune spre finanţare, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, patru proiecte de anvelopare a blocurilor de locuinţe din municipiul Giurgiu.
“Toate cele patru proiecte au ca obiective:
– izolarea termică a părţii opace a faţadelor cu sistem termoizolant;
– înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în bloc cu tâmplărie termoizolantă;
– izolarea termică a spaleţilor golurilor de ferestre şi uşi cu sistem termoizolant;
– închiderea balcoanelor şi/sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapeţilor;
– termo-hidroizolarea acoperişului tip terasă, respectiv izolarea termică a planşeului peste ultimul nivel în cazul existenţei şarpantei;
– izolarea termică a planşeului peste subsolul neîncălzit, în cazul în care prin proiectarea blocului sunt prevăzute apartamente la parter;
– izolarea termică a soclului și alte lucrări conexe: demontare/montare instalaţii şi echipamente montate aparent pe faţade și terase, înlocuirea sistemelor de colectare ape meteorice, montat panouri fotovoltaice, iluminat cu senzori pe casa scării, inclusiv pentru acces în bloc, finisat casa scării, a declarat primarul Nicolae Barbu saptamana trecuta intr-o conferinta de presa.barbu-nicolae-giurgiuÎn primul proiect ”LUCRĂRI DE INTERVENȚII PENTRU CREȘTEREA PERFORMANȚEI ENERGETICE A BLOCURILOR DE LOCUINȚE , MUNICIPIUL GIURGIU , ANSAMBLUL 3” în valoare de peste 5 milioane de lei, din care 60% reprezintă finanțarea nerambursabilă prin FEDR și Bugetul de Stat, iar restul de 40% contribuția Primăriei Giurgiu și a locatarilor, sunt incluse blocurile: 43/853 – Bd. Daciei, 36/853 – Bd. București, Bl. A2 – Bd. Daciei, C17, C8, C3 GARS și 310 Turn – str. 1 Decembrie.

În cel de-al doilea proiect ”LUCRĂRI DE INTERVENȚII PENTRU CREȘTEREA PERFORMANȚEI ENERGETICE A BLOCURILOR DE LOCUINȚE , MUNICIPIUL GIURGIU , ANSAMBLUL 4” sunt incluse mai multe blocuri de locuințe din cartierul Tineretului și șoseaua București, având o valoare de peste 5,3 milioane de lei: Bl. B1/1S, sc F- bd. Bucuresti, Bl. 17/613, Bl. B1 TURN, B2 TURN, 200 A, 200B, 101, 102, 103 – str. Tineretului.
”REABILITAREA TERMICĂ A 6 BLOCURI DE LOCUINȚE ÎN MUNICIPIUL GIURGIU – CARTIER POLICLINICA” este cel de-al treilea proiect pe care municipalitatea îl va depune în luna noiembrie. Proiectul este în valoare de aproximativ 3 milioane de lei și include blocurile: A6, A4, C40, A1, A2, A7 – Aleea Alexandriei.
Cel de-al patrulea proiect vizează reabilitarea termică a 8 blocuri de locuințe din Zona Centru, respectiv 140 de apartamente.
„REABILITAREA TERMICĂ A 8 BLOCURI DE LOCUINŢE DIN MUNICIPIUL GIURGIU – ZONA CENTRU” este un proiect în valoare de peste 12 milioane de lei și include blocurile: 64 (scările A,B,C,D) – str.N. Balcescu, 34 – str. N.D. Barcian,1,2,7 – str. Mareshal Foch, 92 (scările A,B,C,D,E,F) – str. Piata Unirii, 48 (scările A,B,C) și 20 – str. Mircea cel Bătrân.
Toate operațiunile din cadrul acestor proiecte vor fi efectuate ţinând cont de situaţia existentă, precum şi de măsurile impuse prin lucrări de audit energetic.

Despre autor

-