Publicat : joi, mart. 26th, 2015

Primaria Giurgiu – gazda intalnirii de lucru a Asociatiei “Comunitatile Locale Riverane Dunarii”

1Asociatia “Comunitatile Locale Riverane Dunarii” – CLDR Romania a organizat pe 25 martie, la Giurgiu, cu sprijinul partenerilor sai, o intalnire de lucru gazduita de Primaria Municipiului Giurgiu. Au raspuns invitatiei reprezentanti ai Consiliului Director in frunte cu presedintele Tudor Nadrag, primarul orasului Harsova, dar si oaspeti de seama din partea Consiliului Oraselor si Regiunilor Riverane Dunarii, dl. Peter Langer sau a Ministerului de Externe, consilier diplomatic in cadrul Biroului Strategiei UE, Valentin Panait.

Intalnirea a reunit reprezentanti ai Parlamentului Romaniei, deputatii Nicolae Florian si Alin Bucur, ai autoritatilor publice centrale si locale, ai mediului academic si de cercetare, ai societatii civile si nu in ultimul rand din cadrul firmelor de consultanta si din mediul privat si a fost deschisa de viceprimarul Alexandru Vladu. Moderatorul intalnirii, profesorul Sever Avram, a fost cel care a sustinut o prezentare despre rolul SUERD in dezvoltarea regiunilor dunarene, dar și despre activitatile si obiectivele asociatiei.

2Invitat sa ia cuvantul, Peter Langer a amintit de oportunitatile Strategiei Dunarii, dar si de urmatoarele forumuri pe aceasta tematica de la Zagreb, 23-24 aprilie, dar si din toamna, de la Ulm, 29-30 octombrie, oras pe care il administreaza. In cadrul sedintei de lucru au fost atinse subiecte importante legate de SUERD, de cooperarea internationala, dar si de nevoia asocierii in parteneriate puternice care sa atraga finantare europeana in cadrul strategiei, prin proiecte majore, amintindu-se si de Programul Transnational Dunarea ce urmeaza sa fie lansat. In cadrul sedintei de la Giurgiu, consilierul diplomatic din cadrul MAE, Valentin Panait, a declarat ca astfel de intalniri sporesc vizibilitatea implementarii SUERD in regiune si contribuie la realizarea strategiei pentru care e necesar sa atragem cat mai multi parteneri.

Intalnirea a fost inchisa de gazda evenimentului, viceprimarul Alexandru Vladu. Acesta a multumit tuturor participantilor pentru prezenta la Giurgiu dar si pentru atentia pe care o acorda Strategiei Dunarii, instrumentul prin care cele 14 state implicate se pot dezvolta si pot derula proiecte de anvergura, amintind ca municipiul Giurgiu este parte integranta in SUERD.

Despre autor

-