Publicat : lun, aug. 14th, 2017

Primaria Giurgiu – proiect de amenajare a zonei Veriga

VERIGAFacand referire la terenul de 20 de hectare in care este inclusa si balta Veriga, care face obiectul unui proiect de hotarare al Consiliului local pentru amenajarea unei zone de agrement, primarul Nicolae Barbu a precizat intr-o conferinta de presa ca, daca va fi concesionat acel teren, firma respectiva va fi obligata sa respecte caietul de sarcini, regulamentul si contractul de concesiune…
Mai mult de atat, edilul sef a mai aratat ca pe data de 28 iulie (la o zi dupa sedinta ordinara a CL) s-a primit la Primarie o adresa de la cetatean (George Dobre), care spunea ca din anul 1994 acesta a preluat lacul Veriga prin contract de inchiriere de la SC Verachim Giurgiu, iar contractul s-a derulat pana in anul 2005, cand Verachim a intrat in insolventa iar terenul a revenit municipalitatii.Barbu - profil“Cetateanul spune in adresa ca dupa anul 2005 a facut demersuri la Primarie pentru a intra in legalitate printr-un contract prin care societatea domniei sale sa suporte 85% din cheltuielile amenajarii unui iaz piscicol si a unei zone de agreement, iar primaria sa vina cu 15% (reprezentand terenul si lacul Veriga). Raspunsul Primariei in acea perioada a fost ca terenul are o problema litigioasa si CL nu poate dispune un proiect pentru acest teren.
Omul precizeaza in adresa ca timp de 22 de ani a administrat aceasta zona, a pazit-o si a protejat-o…” a precizat Nicolae Barbu.
Asadar, George Dobre a vazut ca in sedinta CL de pe 27 iulie s-a aprobat un proiect care prevede introducerea lacului Veriga si a terenului de 20 de hectare in planul de dezvoltare a zonelor de agrement al municipiului Giurgiu si considera ca si el, prin firma pe care o administreaza poate fi luat in considerare ca principal candidat la dezvoltarea unui proiect de amenajare… De altfel, administratorul societatii respective spune ca are pregatit un proiect cu fonduri europene nerambursabile, nefiind nevoie de bani din bugetul local…
“Din 2005, de cand Primaria a luat terenul de la Verachim, domnul acesta foloseste acest teren fara sa plateasca nimic. De 12 ani! Acum zice ca face investitii si dezvolta… Dar cei care vin sa faca investitii mai si platesc, ca este domeniul public al statului… Nu poti sa spui ca ai o afacere pe un teren al statului, dar tu il intretii doar. Spune ca a populat balta cu peste… Care-i problema, a venit Primaria sa il pescuiasca?”, a declarat primarul municipiului.
Nicolae Barbu a dat insa si o veste, cu privire la acest proiect, care “ii va supara pe multi”…
“Probabil ca o sa ii supar pe multi care isi facusera planuri cu privire la acest teren… Vor fi multe firme – si pe fata si mascate – care vor participa la acest proiect… Numai ca din 28 august se pot depune proiecte pe Axa 5.2 (pe Strategia Dunarii) din Programul Operational Regional (POR) cu sume de pana la 5 milioane de euro – proiecte de revitalizare zone industriale sau fost industriale si transformarea lor in zone de agreement, spatii verzi si petrecerea timpului liber. Asadar, Primaria poate accesa aceste fonduri pentru acest proiect.
Vom veni si cu acest proiect, integrat cu proiectul pe Axa 4.2 din POR cu Canalul Cama – proiect in care sunt posibile investitii de aproape 5 milioane de euro pentru refacerea zonelor adiacente Canalului Cama”, a precizat primarul Barbu.

Despre autor

-