Publicat : Dum, apr. 5th, 2015

Primaria Municipiului Giurgiu, partenerul campaniei de voluntariat „Let’do It, Danube!”

Let's do itIn data de 1 aprilie, la sediul Primariei Municipiului Giurgiu, in prezenta presei locale, a fost semnat Acordul de parteneriat in cadrul proiectului “Let’s Do it, Danube!”
Proiectul, aflat la cea de a doua editie, a inregistrat un real succes in 2014 si vizeaza doua directii importante de implicare sociala: educatia si mediul. Obiectivul principal al proiectului este asigurarea unui context favorabil dezvoltarii durabile a comunitatilor din judetele dunarene.

Sustinator al acestei campanii, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a vorbit despre importanta acestui proiect din punct de vedere social, precizand ca a sprijinit neconditionat parteneriatul Let’do It si ca o va face in continuare… „Actiunea de anul trecut a fost un succes si sunt convins ca si cea de anul acesta va fi la fel. Trebuie sa ii ajutam pe cei din jurul nostru sa isi schimbe mentalitatea. Si asta se poate face inca de la varste mici. Genul acesta de actiuni ii invata pe copii ca trebuie sa protejeze mediul inconjurator pentru a creste sanatosi.”

La prima editie Let’do It! au participat 9.000 de voluntari si s-au colectat peste 10.000 de saci cu deseuri.
”Campania din 2015 a debutat pe 21 martie cu o actiune de ecologizare, si va continua cu o ampla campanie de educare ecologica in scolile din judetele dunarene si o actiune de curatare a malurilor si canalelor Dunarii pe 27 iunie 2015, in apropierea Zilei Internationale a fluviului Dunarea”, a declarat Lacramioara Ocunschi, coordonator proiect Let’s do it! la Giurgiu.
Pe parcursul lunilor aprilie, mai si iunie vor avea loc o serie de concursuri si actiuni de ecologizare in care vor fi angrenate toate institutiile publice, unitatile de invatamant, dar si giurgiuvenii care vor dori sa se alature acestui proiect de mare amploare.

 

Despre autor

-