Publicat : mie, mart. 29th, 2017

Primarul Nicolae Barbu a fost “clientul” DNA in doua dosare – ambele clasate

Barbu Nicolae - PrimarIntr-o recenta conferinta de presa, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu a declarat ca “a vizitat” DNA-ul de trei ori, in tot atatea spețe…
“Am avut trei vizite la DNA! Una in calitate de martor pentru dosarul cu Piata Centrala din anul 2010 (cu fostul primar) si am mai avut doua vizite din cauza a doua plangeri penale privind realizarea unor lucrari – constructia hidrotehnica de la Canalul Cama si terenul pe care s-a construit Piata de gross de peste”, a precizat primarul Barbu.
Referindu-se la plangerea penala facuta de o firma pentru lucrarea hidrotehnica de la Canalul Cama, Nicolae Barbu a precizat ca, deoarece aceasta firma nu s-a achitat de sarcinile prevazute in contract, Primaria a fost nevoita sa rezilieze contractul si sa faca alta procedura de licitatie prin SEAP. De aici si plangerea penala si cercetarea ulterioara facuta de DNA, finalizata cu clasarea cauzei pentru acuzatiile de abuz in serviciu, santaj si mita.
“Oricum, ne vom judeca in continuare pe civil cu acea firma, pentru ca a castigat licitatia cu 22 de miliarde de lei, a cerut mai mult, nu i s-a dat, apoi a venit rezilierea, iar noua firma a castigat cu 27 de miliarde… Asadar este o diferenta de 7 (sapte) miliarde de lei vechi, plus penalitatile, pe care le-am pus in sarcina primei firme, cu care suntem in litigiu”, a declarat primarul municipiului.
In legatura cu plangerea penala legata de Piata de gross de peste, aceasta a fost facuta de reprezentantii unei firme careia ii expirase contractul de asociere de 10 ani cu Primaria si care a facut un denunt la DNA impotriva primarului pentru abuz in serviciu si folosirea de documente false.
Si acesta cercetare s-a lasat cu clasare, deoarece procurorul de caz a considerat ca neintemeiate acuzatiile…
Concluzia acestor “intamplari bizare” a fost pusa de edilul sef la finalul acestei discutii:
“Se loveste in DNA si se spune ca trucheaza probe si face procese la comanda… Se pare insa ca aceste lucruri se petrec doar cand intervine politicul, iar unii din procurori sunt pe directii gresite… Sunt insa si procurori DNA sau justitiabili din alte institutii care aleg solutii legale si corecte”, a concluzionat Nicolae Barbu.

Despre autor

-