Publicat : mar, iun. 16th, 2015

Primarul Nicolae Barbu va sesiza DGA cu privire la concursul de la Politia Locala

suspiciuni 1Consilierii locali ai municipiului Giurgiu s-au reunit pe 15 iunie, in cadrul unei sedinte extraordinare ce a avut pe ordinea de zi patru proiecte de hotarare. Ultimul din acestea, cel legat de reorganizarea Politiei Locale, a fost scos de pe ordinea de zi, motivul fiind acela ca, pana la ora inceperii sedintei, avizul ANFP (Agentiei Nationale a Functionarilor Publici) nu a fost primit.

Primarului Nicolae Barbu, a facut o serie de precizari, declarand ca taierea din organigrama a 29 de posturi, confom legii,  a generat  o serie de reactii si nemultumiri in randul politistilor locali giurgiuveni.
In prezent Politia Locala din Giurgiu are 99 de angajati. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Institutia Prefectului, a transmis Primariei o adresa prin care se aduc la cunostinta prevederile O.G. 63/2010, conform careia normele legale prevad un politist local la o mie de locuitori, si, cum in urma recensamantului in municipiul Giurgiu sunt aproape 66.000 de locuitori, numarul politistilor locali va fi de 66. Acestora li se adauga patru persoane cu functii de conducere, astfel ca, in total, conform reglementarilor legale, Directia Politiei Locale Giurgiu va avea un numar de doar 70 de angajati.

CLNoua organigrama si statul de functii au fost trimise spre aprobare la Agentia Nationala a Functionarilor Publici, urmand ca dupa avizul acestei structuri, consilierii locali sa aprobe in sedinta noul Stat de functii si organigrama.
“Selectia celor 66 de politisti locali se va face in urma unui concurs, iar din comisia de examinare vor face parte angajati ai Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Prefecturii si Primaria Giurgiu. Din cadrul Politiei Locale nu va participa, in calitate de membru in comisia de examen, niciun angajat”, a mai precizat primarul Nicolae Barbu.

Primarul municipiului a mai declarat ca pentru a nu exista suspiciuni cu privire la acest concurs va trimite o adresa catre DGA (Directia Generala Anticoruptie) Giurgiu, pentru ca aceasta directie sa ia in calcul masurile care se impun pentru evitarea suspiciunilor de interventii sau alte acte care pot pune sub semnul intrebarii concursul.

Despre autor

-