Publicat : joi, iun. 15th, 2017

Proiect transfrontalier – dotari de top pentru ISU Giurgiu cu finantare europeana

cj 1 fbMiercuri, 14 iunie, in sala de sedinte a Consiliului Judetean Giurgiu a avut loc conferinta de lansare a proiectului transfrontalier “Investitii pentru o regiune sigura: Judetul Giurgiu si Districtul Ruse” – ISR, proiect cu o valoare de aproximativ 5 milioane de euro, cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEADR). Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni, iar obiectivul prioritar este acela de a se imbunatati managementul comun al riscurilor in zona de frontiera romano-bulgara, Giurgiu – Ruse.
Concret, detasamentul de pompieri ISU Giurgiu va beneficia de o investitie care va cuprinde garaj pentru minimum 10 autospeciale, statie de verificare periodica (ITP), atelier de reparatii si intretinere, vestiare, grupuri sanitare si spatii de simulare pentru servanti si paramedici. Este vorba de o investitie care va putea fi folosita de toate unitatile de interventie ISU din judetul Giurgiu, dar si de cele partenere din Bulgaria.
Partea bulgara va realiza o investitie care consta in reabilitarea unor corpuri de cladire care apartin primei statii de pompieri din orasul Ruse.cj 3 bisPentru a puncta importanta acestui proiect, la conferinta de lansare a participat o delegatie bulgara formata din prefectul Galin Grigorov si cei doi subprefecti ai districtului, Lili Ganceva – director executiv al Asociatiei Euroregiunea Danubius si reprezentanti ai pompierilor din Ruse.
Partea romana a fost reprezentata de vicepresedintele CJ – Lucian Corozel, colonelul Emil Apostol, seful ISU Giurgiu si reprezentantul Prefecturii Giurgiu – Constanta Stancuna.cj 2bFiecare dintre cei prezenti a avut cuvinte de lauda pentru acest proiect, insa ne vom opri la cele mai consistente si spectaculoase luari de cuvant: seful ISU Giurgiu – Emil Apostol si directorul executiv al Euroregiunii Danubius, Lili Ganceva. De altfel, despre presedintele executiv al Euroregiunii Danubius a vorbit in termeni laudativi si Miruna Eftimiu – manager de proiect, care a spus ca acest proiect este o incununare a muncii si colaborarii din ultimii 15 ani, iar Lili Ganceva este liantul principal al colaborarii dintre Euroregiune si unitatile administrativ teritoriale.
„In cei 15 ani de cooperare ai Asociatiei Euroregiunea Danubius cu institutiile din Giurgiu si Ruse am reusit sa formam prietenii si am incheiat multe parteneriate… De unde si anumite invidii pentru toate realizarile… De aceea, aici si acum vreau sa ii felicit pe reprezentantii ISU Giurgiu si pe cei din Directia de Aparare Impotriva Incendiilor din Ruse, pentru ca sunt oameni extraordinari, care alcatuiesc o mare familie”, a spus Lili Ganceva.
La randul sau, colonelul Emil Apostol, seful ISU Giurgiu a vorbit despre colaborare si prietenii, dar a si multumit celor implicati in proiect…
“Atat noi, cat si colegii pompieri din Ruse am reusit sa fim cu un pas inaintea multor institutii similare, prin dotarile obtinute cu fonduri europene.
Comunitatea europeana a pus un sac cu bani in mijlocul Dunarii si a spus: daca vreti sa-i luati, trebuie sa lucrati impreuna. Cred ca cel mai mare castig al colaborarii noastre, dincolo de proiecte, este ca suntem prieteni. Multumim Consiliului Judetean, domnilor Marian Mina si Lucian Corozel pentru sprijin, dar si doamnei Miruna Eftimiu si domnului Mardale, care formeaza o echipa si muncesc pentru ca visurile noastre sa se transforme in realitate. Insa, daca ar fi sa existe un simbol al prieteniei dintre Ruse si Giurgiu, acela ar fi… Lili Ganceva, care este prietena noastra si careia ii multumim pentru tot ce a facut”, a precizat Emil Apostol.cj 4 bun

Despre autor

-