Publicat : Dum, oct. 30th, 2016

PSD Giurgiu a fost la un pas sa rateze postul de senator

okEgalitatea de sanse, bat-o vina, prevederea asta era cat p-aci sa lase PSD Giurgiu fara senator…
Social democratii giurgiuveni au facut o greseala pe care au remediat-o cu foarte putin timp inainte ca Biroul Electoral Judetean sa isi inchida usile pentru inscrierea competitorilor in cursa electorala pentru alegerile parlamentare: pe lista pentru Senat nu erau respectate prevederile art. 22, alin (3) din legea 202/2002 care se refera la egalitatea de sanse: (3)Partidele politice au obligația să prevadă în statutele şi regulamentele interne acţiuni pozitive în favoarea sexului subreprezentat la nivel de decizie, precum şi să asigure reprezentarea echilibrată a femeilor şi bărbaților în propunerea candidaţilor la alegerile locale, generale şi pentru Parlamentul European).
Astfel, pe lista pentru Senat, PSD Giurgiu nu a depus dosarul niciunei femei din organizatie la BEJ, pe lista fiind doar barbati (Niculae Badalau, Cristian Marciu, Cristian Matei si Cristian Stenghel). Cand si-au dat seama ca lista poate fi contestata, social-democratii au facut in liste… rocada mica: l-au transferat pe Cristian Stenghel pe lista pentru Camera Deputatilor si au trecut o doamna de pe un loc neeligibil, din lista de deputati, pe lista pentru Senat (tot pe un loc neeligibil).
Cu doar cateva minute inainte de expirarea timpului pentru depunerea dosarelor (ora 23:45), Razvan Cuc si Alexandru Andrei au batut la usa Biroului Electoral Judetean, cu dosarele sub brat.
N.R. In aceeasi situatie se afla si PMP Giurgiu, care pe lista pentru senatori are patru femei, ceea ce poate aduce o potentiala contestatie ce poate scoate din cursa pentru Senat PMP-ul din Giurgiu.
In ce-i priveste pe social democrati, se poate spune ca le-a trecut glontul pe la ureche… Pe primul loc pentru Senatul Romaniei este inscris chiar presedintele organizatiei PSD Giurgiu, senatorul Niculae Badalau. In cazul in care nu s-ar fi observat greseala flagranta la timp, senatorul social democrat ar fi ramas pe dinafara Parlamentului…

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. basist infocat spune:

    Am remediat”greseala”inaintea voastra(Psd).Asa v-ati observat si voi „gafa”.Vant la pupa!!

  2. Alex spune:

    Si PMP-ul a corectat eroarea cu mult înaintea PSD-ului.Deci atât la Senat cat si la camera Deputatilor sunt pers.de ambele sexe.Cu stima.