Publicat : lun, oct. 16th, 2017

PSD Giurgiu, din ce in ce mai singur… CUC

editorialCata vrajba, cat orgoliu ii trebuie organizatiei fruntase a celui mai mare partid din tara sa isi sacrifice un ministru? PSD Giurgiu a avut, pentru prima data in istoria sa de 27 de ani, un ministru. Un ministru al transporturilor dintr-un judet care… da in gropi. Un ministru care a fost sacrificat pe altarul vanitatii, al intrigilor din alcovul politic sudist.
Desi e “un tanar bun si capabil”, Razvan Cuc a fost remaniat. De cine? Vom afla cand se va scrie istoria…
Liviu Dragnea l-a mangaiat pe crestet si l-a pupat pe frunte pe ministrul Razvan Cuc, amintindu-si de el la urma interventiei din noaptea cutitelor lungi social-democrate. “Demisia” lui Razvan Cuc a fost acceptata ca fiind, firesc, un act unilateral.
Sigur ca nu crede nimeni in niciuna din cele trei demisii ale celor trei ministri, dar “demisionarii” trebuiau, nu-i asa, sa iasa cu capul sus pe usa din fata a ministerelor si a partidului.
Inca din luna august, Marin Anton – liderul PNL Giurgiu – spunea ca postul de ministru al lui Razvan Cuc este amenintat cu remanierea…
“Niculae Badalau il asteapta pe Razvan Cuc sa mearga la Bolintin si sa ii pupe talpa daca vrea sa ramana pe postul de ministru al transporturilor.
Se duce o actiune sustinuta impotriva domnului Cuc, doar pentru ca acesta si-a manifestat dorinta de a candida la sefia organizatiei judetene PSD Giurgiu. Este o batalie pe viata si pe moarte intre cele doua tabere: Badalau si Marian Mina VS Cuc si Alexandru Andrei” a declarat Marin Anton in conferinta de presa din 6 septembrie, reiterand o declaratie din 31 august pe aceeasi tema.
Tot Anton, a spus cu mult inainte ca Fabian Tarca are zilele numarate in postul de subprefect al Giurgiului, vina lui fiind aceea ca ar fi “omul” deputatului Alexandru Andrei si al ministrului Razvan Cuc. Si asa a fost. Subprefectul a fost mutat – pe principiul mobilitatii functionarilor publici – unde a intarcat dracul iapa, iar in locul lui a venit o doamna cvasinecunoscuta…
Departe de noi de a spune ca Marin Anton este oracolul judetului insa, intamplator sau nu, ceea ce a spus s-a si intamplat.
Urmeaza sa se intample la fel si cu seful IPJ Giurgiu – Polexe, si cu senatorul Cristian Marciu care ar fi calcat pe becul organizatiei si ar fi iesit din rand, si cu retragerea sprijinului politic pentru Alexandru Andrei? O sa vedem.
Intorcandu-ne la organizatia PSD Giurgiu, aceasta este pe zi ce trece mai singura… CUC.

I.Diaconescu

Despre autor

-