Publicat : mie, mai 13th, 2015

Raportul de control al Curtii de Conturi Giurgiu – jaf ca-n codru in primaria din Izvoarele

facsimilRaportul de control al Curtii de Conturi Giurgiu, efectuat in luna februarie 2015 la primaria din comuna Izvoarele, din judetul Giurgiu constata o serie de nereguli care duc la o singura concluzie: jaf ca-n codru.

Datele inscrise in Raport arata, de exemplu, ca la investitia „Alimentare cu apa in comuna”, la vizita pe care inspectorii Curtii de Conturi au efectuat-o in teren s-au constatat diferente majore intre cantitatea de lucrari achitate, insa neefectuate, care a dus la o majorare a cheltuielilor cu sume astronomice…

Imprejmuirea gospodariei de apa cantitatea platita 1.800 de metri – lucrari executate doar 882 de metri (diferenta de 918 metri)

Fantana publica cu autodescarcare – 65 de bucati achitate, iar in teren erau doar 5 bucati (diferenta de 60 de bucati);

Hidranti subterani incendiu – achitati 140 de bucati – in teren doar 9 bucati (diferenta de 131 bucati);

Capace si rame pentru camine – achitate 57 bucati – in teren doar 35 (diferenta 22 de bucati);

Camine si vane – achitate 57 de bucati – in teren 35 de bucati (diferenta 22 de bucati).

Si mai sunt inca altele in raport… Doar pentru aceasta lucrare de investitii, Curtea de Conturi  apreciaza ca valoarea estimativa a abaterii constatate este de 564.199,95 lei!

Mai mult de atat, lucrarile pentru investitie au fost luate in subantrepriza de SC BAN Construct SRL Giurgiu,  de la firma castigatoare a lucrarilor. Problema este ca toata lumea stie ca firma din Giurgiu este fosta firma a primarului cu pricina…

Raportul Curtii de conturi mai spune ca, citam: „Fata de cele prezentate, se observa ca prejudiciul stabilit este justificat si nu este rezultatul unor presupuneri”…

In ce priveste subcontractarea, expertii Curtii de Conturi precizeaza ca este nelegala. „Subcontractarea nelegala a lucrarilor de investitii catre un alt operator economic care nu a prezentat documente de eligibilitate in aceleasi conditii ca si contractantul lucrarilor de investitii”.

Si pentru ca in perioada 2006/2008, primarul comunei a fost actionar la SC BAN Construct SRL Giurgiu, Curtea de Conturi retine:

„Urmare a celor prezentate, se impune sesizarea ANI, intrucat exista suspiciunea de incalcare a prevederilor art. 70 din Legea nr. 161/2003, privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei”…

Vom reveni cu amanunte si cu declaratii din acest raport, in care chiar primarul comunei recunoaste anumite nereguli, motivand ca… nu cunostea anumite prevederi ale Legilor.

Un alt obiectiv realizat, si pentru care s-a facut mare tam tam, este „Reabilitare si modernizare sistem de iluminat in comuna”…

Si aici, Curtea de Conturi a descoperit nereguli si abateri grave…. „Plata nelegala a sumei de 141.239,93 lei ca urmare a executarii unor lucrari de investitii pe un teren situat in afara domeniului public al comunei”…

N.R. Asa cum am promis, vom mai reveni cu amanunte „picante” din Raportul Curtii de Conturi, dar si din rechizitoriul intocmit de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, pentru care primarul comunei Izvoarele a fost arestat preventiv si trimis in judecata.

 

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. Claudiu Cimpoeru spune:

  Mai Haiducelule, care demonstrezi cât cojones ai, ascuzându-te în spatele unui nume fictiv, nu ţi-am publicat comentariile pentru că aş fi încălcat legea. Lucrul pe care site-ul care ţi le-a acceptat, tocmai l-a făcut. Conform legii, paginile de ştiri sunt responsabile pentru comentariile cititorilor, ce au caracter calomnios, în condiţiile în care identitatea prostovanului nu poate fi identificată clar.
  Dacă m-aş cobor la mintea ta odihnită, ar trebui să dau în judecată site-ul şi să cer vreun miliard despăgubire, ca să vă învăţaţi minte de a înjura de neamuri şi familie doar pentru faptul că am o altă opinie decât a voastră.
  Îmi este însă mult prea scârbă de lipsa de caracter de care daţi dovadă şi mult prea multă mila când observ ce poate face banii din anumiţi oameni.

 2. PUYA HAIDUCUL spune:

  Ce mai zici de asta bai ziaristul lui Peste de Cimpoieru’?
  De ce nu-ti vezi ba de treaba ta de „ziarist independent”!
  Bai, tu esti neam de lingai! Tac’tu a lins toata viata la Ciulacu si tu, amaratule te-ai apucat sa lingi la un Puskerias notoriu!