Publicat : mie, dec. 9th, 2015

Refrenul liberalilor e… comunist – Partidul e-n toate…

cj 1Sedinta Consiliului Judetean Giurgiu din ziua de 8 decembrie a avut aspectul unei orchestre care a evoluat cu instrumentele dezacordate. Suflatorii au cantat ce au stiut ei (ordin de la partid), cei cu coardele (vocale) au tipat efectiv, iar percutionistii n-au mai tinut ritmul si au tacut pur si simplu. In final nu a iesit altceva decat un zgomot suparator urechilor electoratului, care va da verdictul la alegerile din 2016.
boerescuDaca sedinta a debutat relativ… acordata, foarte rapid s-a schimbat dirijorul. Mihnea Boerescu a acaparat bagheta de la Vasile Mustatea, astfel ca a bulversat percutionistii de la PSD, care au interpretat… batuta (pe loc). In acelasi timp, suflatorii liberali, incurajati de ordinul trasat de cei doi co-presedinti (Va ordonam, nu votati!), au interpretat partituri de geamparale. Au intrat in… cantec si cei cu coarde (vocale, cum am mai spus), putini la numar, dar cu acutele la ei. Ideea este ca in final a iesit o piesa psihadelica, din care privitorii si ascultatorii (cati au rezistat pana la final) au inteles ca poezia lui Dan Desliu, „Partidul”, e mai actuala ca niciodata. Ex. „Partidul e-n toate/E in cele ce sunt/ In cele ce maine vor rade la soare”, etc.
In fond, a fost vorba de „confirmarea” pe postul de consilier judetean a inlocuitorului lui Razvan Cuc – Gheorghita Mihai. Liberalii lui Boerescu, impreuna cu consiliera Adriana Buga ar fi vrut sa vina cu un inlocuitor de la PPDD (mai exista partidul asta?) sau sa se ramana fara inlocuire pana cand, la nivel national, se va rezolva diferendul legat de OG 55.
Ce mai tura-vura, cert este ca Vasile Mustatea i-a luat bagheta de dirijor lui Mihnea Boerescu (care a ramas stapan numai pe doua microfoane), si s-a trecut la vot. Suflatorii liberali din orchestra Consiliului Judetean n-au votat „ca asa ne-a zis partidul”, iar lucrurile au intrat in oarece normalitate – intrerupta din cand in cand de puseurile de personalitate ale lui Mihnea Boerescu.

Despre autor

-