Publicat : mie, iul. 1st, 2015

REOS Production – inovatie, energie verde si locuri de munca

reos 1Marti, 30 iunie, la sediul societatii REOS Production din Giurgiu a avut loc o intalnire a factorilor decizionali din municipiu si judet, oameni de afaceri si presa locala, care a avut ca tinta finala prezentarea stadiului de implementare a proiectuluiGreen Light Drive – Green Industry”. Un proiect ambitios pe care reprezentantii societatii l-au pus in aplicare in 2014 cu sprijinul „Innovation Norway si „Norway Grants” si care va fi finalizat in 2016.

Despre ce este vorba: Societatea giurgiuveana REOS Production SRL  a inteles (mai repede ca multi altii) ca viitorul este al energiei regenerabile, ca activitatea economica, viata de zi cu zi, sunt dependente de sursele de energie – iar energia trebuie sa fie ieftina si nepoluanta. Astfel au ajuns sa implementeze, cu ajutorul unui grant norvegian, proiectul „Green Light Drive – Green Industry”.

reos 2Primarul Nicolae Barbu, atasatul comercial al Austriei, Peter Schneider – reprezentant al unei firme de consultanta din Austria, Gogu Motan – consilierul prefectului judetului, impreuna cu alti reprezentanti ai institutiilor si firmelor din Giurgiu au vizitat birourile moderne si hala de productie a societatii REOS Production – un model de fabrica moderna, in care lucreaza in acest moment circa 200 de angajati, majoritatea tineri. Dupa vizita in interiorul intreprinderii, cei prezenti au participat la o conferinta in cadrul careia au fost prezentate prioritatile si beneficiile proiectului.

Potrivit reprezentantilor firmei, proiectul are cateva „puncte” forte:

– Cresterea eficientei energetice a unitatii de productie a firmei prin reducerea pierderilor energetice si prin productia de energie electrica ecologica fotovoltaica pentru consumul propriu dar si pentru consumul din zona al altor agenti economici sau case de locuit.

– Dezvoltarea unei unitatii de productie prin asimilarea in fabricatie a lampilor de iluminat cu LED, tehnologie de ultima generatie, destinate pentru consumatorii industriali. S-a avut in vedere punerea in functiune a unei linii de productie, prin achizitionarea utilajelor din Norvegia si a tehnologiei necesare.

– Dezvoltare economica durabila a firmei REOS Production, cu un impact favorabil asupra mediului inconjurator care tinde spre zero poluare. In cadrul proiectului s-a efectuat extinderea spatiului de productie, depozitare si birouri moderne si realizarea unei fatade noi, sistematizarea curtii; izolarea termica a spatiilor de productie, depozitare si administrare, prin refacerea acoperisului si termoizolarea cladirilor, izolare care conduce la cresterea gradului de confort pentru personalul angajat, atat pe timp de vara cat si pe timp de iarna, concomitent cu reducerea consumului de energie pentru atingerea acestui obiectiv .

reos 3Dezvoltarea liniei de productie pentru lampi LED vine in intampinarea nevoii de a utiliza echipamente pentru iluminat care sa foloseasca ultimele tehnologii disponibile pe piata la acest moment, echipamente care sa fie produse local. Avantajele folosirii tehnologiei LED sunt incontestabile. In prezent, tehnologia cu LED-uri este alternativa cea mai eficienta si durabila la sursele de lumina traditionale.

Partea esentiala din cadrul proiectului o reprezinta construirea centrelei electrice fotovoltaice pentru producerea de energie electrica „verde”.

Centrala electrica fotovoltaica are o capacitate de 277,94 kWp si este compusa din 1.069 panouri fotovoltaice, fiecare dintre ele cu o capacitate de 260 Wp cu o eficienta de 97,8% . Punerea in functiune a centralei fotovoltaice duce la un impact pozitiv important asupra mediului inconjurator, prin reducerea anuala a poluarii mediului cu emisii CO2 sau deseuri radioactive.

reos 5Pe langa ideea de dezvoltare durabila, s-a avut in vedere si dezvoltarea capacitatilor de constructii, servicii si know-how local, in realizarea proiectului implicandu-se societati din Giurgiu, care au dus proiectul de la stadiu de idee, la stadiu de realizat. Astfel, proiectul s-a realizat prin participarea urmatoarelor societati:

  • Pentru realizarea lucrarilor de constructii si izolare: SC RAF CONSTRUCT SRL, Giurgiu, jud. Giurgiu – constructor, responsabil cu construirea halei C4, birouri administrative si fatada, sistematizare gard, refacere acoperis, termoizolare cladiri.
  • reos 4Pentru construirea centralei fotovoltaice: SC CRISIR INSTAL SRL, Giurgiu, jud. Giurgiu – antreprenor general, responsabil cu asigurarea echipamentelor si utilajelor pentru executie, construirea centralei electrice fotovoltaice, punerea acesteia in functiune si functionarea sa.
  • SC ENERGY SAVING SRL, Singureni, jud Giurgiu, responsabil cu proiectarea de arhitectura si electrica, achizitia si asamblarea tuturor echipamentelor, efectuarea probelor si testelor necesare punerii in functiune a centralei fotovotaice.
  • SC GIURGIU SOLAR GROUP SRL, Giurgiu, jud Giurgiu – consultant si integrator, resposabil cu proiectarea de arhitectura si rezistenta, cu intocmirea documentatiilor necesare obtinerii tuturor avizelor, acordurilor si autorizatiilor necesare construirii centralei fotovoltaice, racordarii la SEN, punerii in functiune si functionarea acesteia. Asigurarea valorificarii energiei electrice produse si a incasarii contravalorii certificatelor verzi.

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. Arsenie Moca spune:

    in acest material este prezentata fatada si partea frumoasa a acestei firme,si cine citeste zice ca pe acei 200 de oameni i-a lovit norocul ca si-au gasit de munca,dar realitatea e alta.patronul trage foloasele,iar amaratii aia muncesc ca niste sclavi pe plantatie:salarii de mizerie(intr-o tara ce vrea sa adere la moneda euro),tratati ca ultimii oameni,si niciun fel de respect pentru munca lor.daca s-ar face o investigatie ati vedea ca majoritatea dupa 3-6 luni pleaca de acolo,de ce oare?poate ca le e prea bine?degeaba suntem o tara europeana,daca avem patroni cu gandiri comuniste.

  2. Claudiu spune:

    Nu cred in Reos, am lucrat acolo, ca multi alti giurgiuveni ca nu aveam de ales. Salariul e o bataie de joc, norma de poluare de la cositor si fluxant este mare si provoaca probleme de sanatate. Muncitorii sunt obligati sa lucreze si in zilele libere si nu au drepturi, prefera necalificati pentru ca ii poate manipula mai usor! Am un gust amar cand aud de firma asta, oamenii de la cositor sunt foarte chinuiti, stau tot timpul in gazele si toxicitatea de acolo, fara calificare sau altceva si cu un salariu minim pe economie!Iar un anume italian cat si ceilati sefi inclusiv inginerul vorbeste foarte urat cu angajatii, nu ii lasa sa demisioneze si ii minte ca le trece litera I in cartea de munca! Batjocora!!!