Publicat : mar, feb. 21st, 2017

#REZIST reinvie cenzura: “Cine nu e cu noi este impotriva noastra”

reezistCea mai alarmanta stire din ultima perioada, dar care nu inteleg de ce nu este in prime time, se refera la cenzura.
In urma cu cateva zile, Digi TV a difuzat aceasta stire, care din pacate a trecut neobservata – cu exceptia catorva bloggeri, nimeni nu a luat-o in seama.
“Aproape 20 de IT-iști de la firme importante de profil din Sibiu s-au reunit, vineri seara, într-un ”hackathon” al cărui scop este acela ca așa zisele știri false să nu se mai distribuie prin intermediul Facebook-ului. Proiectul este susținut de Digi 24 și Hotnews”.
Asadar se formeaza o noua forma de cenzura, sub pretextul ca trebuie oprite fake-news-urile. In fond, cine stabileste daca o stire este falsa? Cei 20 de IT-isti cu banderole ostentative de revolutionari? Hai sa fim seriosi…
IT-istii reuniti la Sibiu vorbesc in stirea la care facem referire de “o lista cu 70-100 de site-uri”, care ar fi fost adunate de un IT-ist din Bucuresti si care atrage atentia ca stirile din aceste surse au potential fals.
Flux 24 scrie de asemenea ca politica anuntata de facebook de a elimina asazisele stiri false ar fi un proiect finantat de miliardarul Soros, informatii difuzate si de Fox News. (http://www.flux24.ro/plan-halucinant-soros-digi-24-si-hotnews-vor-sa-cenzureze-stirile-pe-facebook-dezvaluirile-din-presa-americana/)
Cei 20 de IT-isti si cati li se vor alatura de acum incolo, cel mai probabil se vor transforma intr-un fel de Garcea ai facebook-ului, care sa adune fake-news-urile… Stirea ar fi hilara, daca nu ar fi alarmanta si trista. Pentru ca scopul real si final al acestei actiuni nu este altul decat de a elimina stirile incomode pentru o anumita grupare politica, economica sau… pentru Sistem.
Daca vreti exemplu de stire falsa, si aici trecem pe plan local, iata una mare cat Casa Poporului…
Pe contul sau de facebook, liderul PNL Giurgiu, Gheorghe Stefan a postat in urma cu o saptamana, un tabel cu persoane care s-ar fi imbarcat in autocare din Mihailesti, pentru a participa la mitingul de la Cotroceni. Iata ce scria liderul PNL Giurgiu:
“Un prieten mi-a trimis acest tabel cu o parte dintre manifestantii care au participat ieri in fata Palatului Cotroceni si care au fost imbarcati in doua autocare parcate in fata restaurantului Girux din Mihailesti- Giurgiu. No comment!”tabel stefanDaca s-ar fi uitat cu atentie pe tabelul postat, liderul liberal ar fi remarcat ca persoanele de acolo erau din sectorul 5 Bucuresti…
Spunem si noi: No comment!

Despre autor

-

Afisat: 3 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. Blend-A-Merde spune:

    Nenicule, nu mai scrie la betie. Dauneaza jurnalismului.

  2. Pesedeaua se desumfla ! Panica e mare…

  3. RADU spune:

    Este doar o eroare a liderului PNL, asta nu inseamna ca este o stire falsa ! Dimpotriva !