Publicat : mar, feb. 24th, 2015

S-a dat unda verde unui proiect de 16 milioane de euro in Giurgiu

foto portDupa ce in Consiliul Local Giurgiu a fost aprobată documentaţia si principalii indicatori tehnico-economici pentru depunerea proiectului „Portul Verde si de Inalta Performanta Giurgiu” pentru finantare prin programul CEF – Connecting Europe Facility, marti 24 februarie acest proiect a intrat in linie dreapta.

Asadar, marti, 24 februarie au fost obtinute ultimele avize de la Ministerul Fondurilor Europene, ceea ce inseamna ca pana la sfarsitul acestui an vor incepe lucrarile pentru constructia halei trimodale, a reabilitarii drumurilor din Zona Libera si a zonelor limitrofe constructiei (amenajare zona verde, alei, drumuri de acces, loc de joaca pentru copii).

Directorului Zonei Libere Giurgiu, Razvan Cuc, i s-a oferit prilejul sa obtina aceste ultime avize…

razvan-cuc„A fost o munca titanica, cu multe emotii si mult stress. De asemenea, a fost o munca in echipa si, va marturisesc ca daca nu aveam sprijinul si implicarea directa a domnului primar Nicolae Barbu si a domnului Andrei Alexandru – directorul OSIM Romania, nu reuseam sa obtin la timp aceste avize si exista pericolul sa pierdem proiectul.

Vreau sa imi exprim multumirea pentru sprijinul acordat de catre domnul ministru Eugen Teodorovici si de catre domnul Valentin Soneriu – secretar de stat in Ministerul Fondurilor Europene. Inca o data s-a confirmat faptul ca munca in echipa, bine coordonata si asidua, aduce rezultatele scontate”, a declarat pentru Opinia giurgiuveanului directorul Zonei Libere Giurgiu – Razvan Cuc.

Proiectul vizeaza refacerea si modernizarea cheului de descarcare, investitii in utilaje cu performante ridicate, extinderea caii ferate pentru realizarea unei infrastructuri trimodale de transport, reabilitarea infrastructurii rutiere din interiorul zonei portuare, dragarea canalului navigabil, modernizarea sistemelor de tehnologie a informatiei existente si integrarea in cadrul Sistemului de Informatii Fluviale.

barbu-4Proiectul „Portul verde si de inalta performanta Giurgiu” are ca parteneri ILR Logistica Romania SRL, Industrie Logistik Linz GmbH, Administratia Zonei Libere Giurgiu si Primaria Municipiului Giurgiu.

Proiectul are o valoare de circa 16 milioane de euro, iar principalul beneficiar al proiectului va fi Zona Libera, cu „repercursiuni” pozitive pentru municipiul Giurgiu.

„Dupa implementarea acestui proiect, Portul Giurgiu va deveni cel mai performant port din estul Europei, iar acest proiect este singular de-a lungul Dunarii…”, a declarat si primarul municipiului, Nicolae Barbu.

 

Despre autor

-