Publicat : mar, apr. 7th, 2015

S-a semnnat contractul de finantare pentru inca un proiect cu fonduri europene in municipiul Giurgiu – reabilitarea termica a blocurilor de locuinte

semnat 1Astazi, 7 aprilie, la Primaria Giurgiu s-a semnat contractul de finantare care are ca obiectiv cresterea eficientei energetice pentru cinci blocuri de locuinte din municipiul Giurgiu, in cadrul programului Regio.

Directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, Liviu Musat si primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu au semnat acest prim contract de finantare, care este in valoare totala de circa 28 de miliarde de lei vechi (2.780.063,62 lei), din care valoarea totala eligibila reprezinta 2.532.311,62 lei (fonduri FEDR: 1.245.897,32 lei; fonduri de la bugetul national: 273.489,65 lei; cofinantarea beneficiarului: 1.012.924,65 lei).

Proiectul are o durata de implementare de 8 luni, iar blocurile care vor fi reabilitate termic sunt in cartierul Policlinicii si sunt locuite de 167 de familii: Bl. A5 (Aleea Alexandriei), Bl. U2 (strada 23 August), Bl. F40 (strada 23 August), Bl. U30 (strada N. Titulescu) si Bl. 32 (Aleea Alexandriei).

semnat 2„Acesta este un prim pas , pentru ca in cursul acestei luni vom semna cel de-al doilea contract de finantare care are in vedere aceeasi tema: reabilitarea termica ca blocurilor de locuit. Va urma licitatia pentru desemnarea constructorului si sper ca in cel mult trei luni de zile sa se inceapa efectiv lucrul la acest proiect”, a precizat edilul sef al municipiului, Nicolae barbu.

La randul sau, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, Liviu Musat a precizat ca semnarea acestui proiect este o reconfirmare a faptului ca administratia locala din Giurgiu chiar face proiecte…

„Aceasta Axa prioritara pentru care a fost acest proiect este un domeniu lansat in anul 2013, cu o perioada de depunere relativ scurta si cu o desfasurare atipica, in sensul ca edilul sef trebuie sa aiba putere de convingere foarte mare, pentru ca la randul sau sa convinga locatarii. La ARD Sud Muntenia nu sunt decat trei resedinte de judet care s-au incumetat la acest proiect: Calarasi, Ploiesti si Giurgiu… De aceea, felicit administratia locala din Giurgiu si ii asigur de tot sprijinul meu si la alte proiecte”, a declarat Liviu Musat.

Lucrarile de reabilitare, ce implica si refacerea fatadelor blocurilor, vor conduce la imbunatatirea conditiilor de confort termic interior pentru locatari si la reducerea pierderilor de caldura și a consumurilor energetice, precum si a costurilor de intretinere ale acestora pentru incalzire si apa calda menajera. Pana in prezent, Unitatea Administrativ-Teritoriala Giurgiu a mai obtinut, in luna august 2014, asistenta nerambursabila Regio pentru continuarea lucrarilor de consolidare a Colegiului National „Ion Maiorescu” din Giurgiu.

La nivelul judetului Giurgiu, in cadrul Programului Operational Regional 2007 – 2013 au fost semnate 46 de contracte de finantare, prin care au fost solicitate fonduri nerambursabile in valoare totala de peste 280 de milioane de lei.

Despre autor

-