Publicat : mie, iul. 5th, 2017

S-au afisat rezultatele la BAC – iar suntem la coada clasamentului!

BACAstazi s-au afisat rezultatele la BAC 2017, iar rezultatele de la Giurgiu ridica aceeasi problema – nu reusim sa depasim coada clasamentului national.
Conform ministrului Educaţiei, rata nationala de promovabilitate în 2017 la Bacalaureat este de 71,4%. „Procentul este mai mare decât anul trecut, dar numărul de elevi este egal cu cel din anul trecut”, a spus ministrul…
Se pare ca si la Giurgiu a crescut promovabilitatea, insa suntem mult sub media nationala. Ca de obicei, Colegiul Ion Maiorescu se claseaza pe primul loc, cu o promovabilitate de 88,8%, urmat de Liceul Tudor Vianu – 74,02%… Locul III revine Seminarului Teologic – 70,59%, locul IV – Liceul Nicolae Cartojan” – 41,41%, apoi Liceul “Dimitrie Bolintineanu” din Bolintin Vale – 41,05%.
In schimb, Liceul Tehnologic din Giurgiu are promovabilitate ZERO, iar Liceul de Chimie are doar un absolvent de BAC din 16 prezenti – promovabilitate 6,25%.
O medie a rezultatelor ne apropie de promovabilitatea de 50%, insa trebuie sa tinem cont si de contestatii pentru a avea o oglinda clara a acestui examen.

Despre autor

-