Publicat : mie, apr. 15th, 2015

Sase monede romane lipsa – neglijenta crasa la Muzeul Judetean?

MuzeulIn urma cu trei saptamani scriam (http://opiniagiurgiu.ro/politica/stirea-zilei/misterele-se-tin-lant-la-muzeul-judetean/) ca la Muzeul Judetean Giurgiu se petrec lucruri bizare. La vremea respectiva spuneam de faptul ca la sectia de numismatica nu a fost incheiat inventarul, pentru ca s-a constata lipsa a 6 (sase) monede din perioada romana. Gestionarul, fostul director Emil Paunescu a precizat atunci ca aceste monede i-au cazut in spatele unei case de bani (foarte grea), „in urma unor manevrari gresite a exponatelor” efectuata chiar de domnia sa.

Saptamana trecuta, pe 9 aprilie, directorul Muzeului – Constantin Buduru – impreuna cu comisia de inventarieie si in prezenta domnului Emil Paunescu, ajutati de 7 lucratori de la ISU Giurgiu, au mutat casa de bani si… stupoare. In spatele acesteia nu s-a gasit nicio moneda din cele sase care „au cazut” acolo.

Cel putin asa reiese din procesul verbal incheiat in Joia Mare precum si din raportul Comisiei de inventariere. Monedele respective aveau numarul de inventar 1564 – 1569.

In aceasta noua perspectiva a lucrurilor, directorul Muzeului, Constantin Buduru, a facut ieri (14 aprilie 2015) sesizare la Politia din Giurgiu , pentru ca acestia sa ancheteze si sa elucideze disparitia misterioasa a celor sase monede.

Mentionam faptul ca fostul director al institutiei aflata in subordinea Consiliului Judetean, Emil Paunescu a implinit varsta de pensionare inca din luna ianuarie 2015, insa nu doreste sa iasa la pensie. Chiar si in cazul in care acesta ar dori sa se pensioneze, aceasta procedura este destul de dificila si de lunga durata, deoarece trebuie sa se descarce de o gestiune de peste 70.000 de bunuri (carti, harti, colectii, obiecte de numismatica)… Nu indraznim sa gandim ca domnului Paunescu i-ar fi teama de predarea gestiunii. Cu atat mai putin, nu ne trece prin cap ca i-ar fi teama… de Buduru…

Venirea (intempestiva si neasteptata) a lui Constantin Buduru la sefia Muzeului se pare ca, folosind o expresie de cartier – i-a prins cu pantalonii in vine – pe unii dintre angajati… Nu suntem fani ai lui Buduru, insa trebuie sa recunoastem ca acesta a demonstat ca lucrurile nu sunt in regula la Muzeu, ca Muzeul a fost un sat fara caini. Buduru a zgandarit musuroiul „furnicutelor”… Acum poate pleca..

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. P.S. E interesant ca numai site-ul Dvs a avut decenta de a aborda acest subiect ……

  2. Sau autoritatile se pot sesiza si din oficiu .
    Cand spuneam saptamanile trecute ca acolo sunt mari probleme…..eu spuneam, eu auzeam….

    Eu insa ridic o problema MULT-MULT mai grava . Stim ca Paunescu are de descarcat o gestiune de 70 .000 de exemplare .Stim ca in total sunt cu mult peste 100.000 de exponate.Stim ca ele sunt numarate .
    Intrebarea e : sunt numarate ” la bucata „ca si merele din camara sau „la kil „precum cartofii din beci ?
    Pentru ca inventar cu descrierea elementara a obiectelor si cu fotografierea lor sigur nu exista …capisci ?