Publicat : lun, mai 11th, 2015

„Sclipirea” directorului DITL Giurgiu – o alternativa pentru plata amenzilor de circulatie si o sursa extrabugetara importanta

rompay bPunctele de plata de tip self – service sunt o alternativa de plata eficienta, moderna, dar si aducatoare de „profit” pentru bugetul local. Cei care au amenzi de circulatie de platit, o pot face  si la terminalele de plata de tip self-service. Directia de Impozite si Taxe Locale Giurgiu a incheiat parteneriate cu acest gen de retele de plata, astfel ca soferii nu mai sunt nevoiti sa vina la ghiseele institutiei, ci isi pot achita amenzile in orice zi a saptamanii, indiferent de ora si fara niciun comision. In felul acesta, se pot incadra mai usor in cele 48 de ore pe care le au la dispozitie pentru a plati jumatate din minimul amenzii. Numarul de terminale din toata tara pentru care DITL Giurgiu a incheiat pana in acest moment parteneriate este de 20.000.

Incasarile la bugetul local din amenzi de circulatie au crescut considerabil prin introducerea acestui sistem de plata.

Intr-o conferinta de presa, primarul municipiului, Nicolae Barbu  declara:

„Gratie unei sclipiri a directorului Directiei de Impozite si Taxe Locale, care a obtinut documentele si aprobarile necesare si a luat legatura cu administratorii terminalelor on-line ce incaseaza amenzi, suma incasata in primele 4 luni se ridica la 14 miliarde de lei vechi, venituri extrabugetare. Banii provin nu doar de la giurgiuveni, ci si de la soferii din alte localitati, care si-au platit amenzile de circulatie prin punctele de plata self – service cu care DITL Giurgiu are semnat un protocol.
Directorul Directiei de Taxe si Impozite Locale Giurgiu – Laurentiu Tintea –  a declarat ca intentioneaza sa creasca numarul de terminale de plata self – service…

“Suntem in negocieri pentru un parteneriat, pentru inca  6.000 de puncte de plata self-service, iar pana la sfarsitul anului vrem sa dublam numarul de puncte in toata tara”, a precizat directorul institutiei, Laurentiu Țintea.

Despre autor

-