Publicat : joi, aug. 8th, 2013

Scrancioabele galcevii

Fara a-l acuza de rea intentie, ci doar de… intentia vadita pentru imagine publica, deputatul PSD Nicolae Florian, cu bunacredinta, vrea sa ajute comunitatea… Cu ce poate. Se pare ca domnia sa a achizitionat oarece banci si leagane de lemn, cu care ar fi dorit sa amenajeze zona verde din incinta Teatrului de vara si sa o transforme in parculet. Numai ca ceea ce a achizitionat deputatul nu se potriveste cu normativele in vigoare, nu au certificate de conformitate… Mai mult de atat, primarul Nicolae Barbu a declarat intr-o conferinta de presa ca incinta Teatrului de vara nu are statut de parculet, si ca in „alveolele” respective se va da teren pentru trei locuri de casa pentru tineri casatoriti, iar o suprafata de 200 mp va fi retrocedata.

„I-am transmis domnului deputat Nicolae Florian ca atunci cand esti in postura de a a face legi, trebuie sa te gandesti ca trebuie sa le si aplici. Nu poti veni cu banci luate de pe marginea drumului si cu scrancioabe, pe care sa le montezi pe domeniul public. Trebuie sa aiba certificate de conformitate. Nu se pot pune acele leagane pentru copii, fiindca daca se intampla ceva raspunde si cel care l-a pus, dar si cel care a incuviintat sa se monteze asa ceva. Ceea ce a achizitionat poate sa le monteze in alta parte, eventual vorbesc cu primarul de la Stanesti sa le puna undeva pe camp, dar nu pot fi puse pe domeniul public daca nu au certificate de conformitate. Exista o lege in tara asta si acele scrancioabe, leagane si bancute nu pot fi montate pe domeniul public, indiferent ca vrea sau nu vrea primarul.

Daca domnul deputat Nicolae Florian vrea sa amenajeze un parc, mai sunt inca 14 parcuri libere, in afara de cele 10 pe care le amenajeaza Primaria. Ii punem la dispozitie orice locatie doreste din cele 14, dar sa fie facute cu produse conforme, sigure pentru copii, conform legislatiei in vigoare, si am tot respectul pentru astfel de gesturi.

Daca si-a facut un target din cele doua alveole de la Teatrul de vara, pot spune ca ele nu indeplinesc conditiile pentru locuri de joaca. Sunt plasate intre strazi si au o latime de 10 metri. In conditiile in care la nici 200 de metri exista Parcul Elevilor, in care se va construi un loc mare de joaca. Dorim sa dam acest parc si alte parcuri in administrare publica privata, iar proprietarii sa le modernizeze si sa le intretina.

S-a facut o ambitie din doua alveole…”, a declarat edilul sef, Nicolae Barbu.

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. Domnule Primar, vedeti ca la terasa din parcul Alei, unde se vinde bere, pizza si sucuri, unde vin si multi copii insotiti de parinti, sunt mese si banci identice cu cele aduse de Floricel. Acolo nu mai este pericol? Sunt conforme? Va rog sa trimiteti echipe de control de la primarie, sa verifice si eventual sa inchida localul, pana la inlaturarea pericolului de accidente!

  2. Andrei spune:

    Fară a-l acuza de “ironie” pe d-l Primar, țin să-i (re)amintesc că d-l Deputat Nicolae Florian chiar nu mai are nevoie să-și facă imagine în orașul Giurgiu.  Aceste “oarece” bănci și leagăne au fost achiziționate din bani proprii.  Zona verde din incinta Teatrului de Vară a fost curățată de două ori de d-l Deputat Nicolae Florian cu utilaje “neomologate” și fără certificate de conformitate. Mă gândesc oare aceste defrișări se potrivesc cu normativele în vigoare? Atât a putut dumnealui…  Vis-à-vis de target-urile domnului deputat, dumnealui le duce la bun sfârșit, oare autoritățile locale doar știu ce înseamnă acest cuvânt din DEX sau ar trebui să și le asume și să le îndeplinească (să facă ceva pentru orașul Giurgiu și pentru cetățenii acestuia).  Nu cred că o altă personalitate giurgiuveană a facut mai multe pentru copii decât a făcut  d-l Nicolae Florian, sub nicio formă nu ar pune viața-n pericol cuiva. Nu aceasta a fost intenția dumnealui.    Referirea la Primăria Stănești ați făcut-o aleatoriu sau cu un anumit substrat? Din bun simț puteați să evidențiați altă primărie.  Nu pot să vă spun decât că unii oameni “UITĂ DE UNDE PLEACĂ ”.  Nu este cazul d-lui Nicolae Florian și nu va fi niciodată.